Kuchyňa robí človeka: Filip Sajler

20. júna 2024
Kuchyňa robí človeka: Filip Sajler
Za ďalšou návštevou seriálu Kuchyňa robí človeka sme vyrazili pár kilometrov na východ od Prahy za Filipom Sajlerom.
Filip je človek, ktorý naozaj žije jedlom a všetkým okolo neho! Veľa rokov bol polovicou kuchárskej moderátorskej dvojice v obľúbenej televíznou šou Kluci v akci, stojí za veľkými gastro projektami Perfect Canteen & Perfect Catering a nedávno k nim pribudol ďalší projekt Cibule Bistro. Aby toho nebolo málo, tak pozbieral mnoho úspechov na medzinárodných kuchárskych súťažiach, bol členom Národného kuchárskeho tímu a varil pre svetové hviezdy ako Madonnu alebo Davida Bowieho!
Vo voľnom čase sa venuje rodine, športu a tiež motoristickému športu, kde dosiahol veľmi dobré výsledky, konkrétne v pretekoch do vrchu.

 
Kuchyňa robí človeka: Filip Sajler

Kuchyňa robí človeka

Kuchyňa robí človeka  je pravidelná séria fotografa Derecka Hardadržiteľa ocenenia Czech Press PhotoNie sú to len šaty, čo robia človeka. U nás v Potten & Pannen - Staněk veríme, že nielen oblečenie odráža to, akí ste, ale rovnakým spôsobom o vás vypovedá aj vybavenie vašej kuchyne a to, akým spôsobom varíte. 

Preto vás každý mesiac pozveme domov k zaujímavým osobnostiam z českej a slovenskej scény a necháme vás nahliadnuť pod pokrievku ich kuchyne. 

 

Kde momentálne bývate a s kým?

U nás, v raji, na dedine, v dome mojej ženy, s dcérami a zvieratami. 

Zdieľate obydlie s nejakými nemými tvárami? 

S kocúrom Garfieldom a psom Georgom, našimi sršňami, mravcami a slimákmi našej Stellinky. 

Ako by ste popísali svoje bývanie v jednej krátkej vete?

Domov! 

Good Boy

Platí u vás doma, že kuchyňa je srdcom domu/bytu?

Stopercentne. Jedlo je radosť a domov. 

Čo máte na svojej kuchyni najradšej a prečo?

Ani neviem, ale je naša a krásna. 

Vymenujte tri veci, bez ktorých sa v kuchyni nezaobídete.

Nože, to je základ – Mauviel hrnce, to je proste dream, pinzeta. 

Aká ingrediencia vám v chladničke alebo v špajzi nikdy nesmie chýbať?

Maslo – bez toho to nejde, Cibule Bistro Vývar – bez toho neuvaríš, víno, pasta, ryža, vajce, slanina, dvojitý pretlak, mnoho rôznych horčíc, olivový olej, soľ a korenie. 

Čo ste naposledy uvarili?

Pho, keď ste prišli na fotenie, pasta carbonara bude v piatok. Minulý víkend bolo grilovanie – to je rituál – a bol steak US Prime, krevety, chren. To je najviac!

Považujete sa za dobrého kuchára? Čo by ste uvarili vzácnej návšteve, keby ste chceli urobiť naozaj dojem?

Tak už to po tých rokoch celkom ovládam a hlavne ma to čím ďalej tým viac baví! Sviečková je vždycky super, homár je tiež efektný, teraz letí pho, ale asi najviac u nás pre návštevy letí seafood a ryby, takže klasicky ceviche a tartar, sashimi, pasta s bisque, ryba v soli a pralinky. Ako hovorí môj sused Marek, najlepší seafood je u nás na dedine. 

Čo vy a hudba? Čo si rád púšťate napríklad pri varení?

Hudba áno a my máme DJ STELLA, takže to nechávam na ňu … 

Cibule Vývar Pho

Lopárik

Ktorá svetová kuchyňa je vaša najobľúbenejšia? 

Thajská, malajská, talianská, francúzska. 

Máte obľúbené nejaké originálne jedlo, o ktorého recept by ste sa podelil s našimi čitateľmi?

Nech si kúpia kuchársku knihu Emma and friends alebo je tu web www.cibulebistro.cz.

Uvarte si polievku PHO poďla Filipa Sajlera

Preferujete sladké alebo slané?

To je ťažké, musím si vybrať? 😊

Hranolky alebo šalát?

Hranolky a Caesar šalát.

Kávu alebo čaj?

Kávu a Kusmi Tea Vladimír.

Keby ste si mohli vybrať kohokoľvek na svete (žijúcu aj nežijúcu osobnosť), s kým by ste si mohli dať večeru, bol by to:

Nelson Mandela, Karel Gott, David Beckham.

Pasta Oner

Dávate prednosť veľkým hostinám, kde sa zíde veľa ľudí pri jednom stole, alebo ste skôr pre komornejšie stolovanie?

Keď to robí náš Perfect Catering, tak som za veľkú hostinu, a doma v kruhu priateľov.

Patrí k výnimočným okamihom pri vašom stole aj nejaký slávnostný jedálenský servis?

Áno, príborový set z vajíčka Christofle MOOD.

K jedlu patrí neodmysliteľne aj pitie. Poviete nám, aké máte rád alko a nealko?

Champagne a vodu z alpských ľadovcov. 

Čo by ste odporučili ako kuchynskú vychytávku, ktorú ste objavili v poslednej dobe?

Korenie v soli a našiel som zase crêpes Suzette.

Čo vám v kuchyni chýba, aby sa stala kuchyňou vašich snov?

Nič. To je kuchyňa snov! 😊

NAHLIADNITE DO KUCHYNE ĎALŠÍCH ZNÁMYCH OSOBNOSTÍ

NAHLIADNITE DO KUCHYNE ĎALŠÍCH ZNÁMYCH OSOBNOSTÍ

ČO FILIPOVI SAJLEROVI NESMIE CHÝBAŤ V KUCHYNI?