Krvavá Mary a jablká v karameli. Halloweenské recepty na váš strašidelný večierok

26. septembra 2023
Krvavá Mary a jablká v karameli. Halloweenské recepty na váš strašidelný večierok

Najstrašidelnejší večer v roku sa rýchlo blíži a spolu s ním aj halloweenské večierky. Či už doma budete organizovať párty v kostýmoch alebo strašidelnú detskú párty, tematické pohostenie z vás urobí nezabudnuteľnú hostiteľku či hostiteľa. 

  

Jablká v karameli pre deti a Bloody Mary pre dospelých sú perfektná kombinácia nielen na Halloween! 

Krvavá Mary a jablká v karameli. Halloweenské recepty na váš strašidelný večierok

Bloody Mary

Ingrediencie

  • 25 cl kvalitné vodky 
  • 50 cl paradajkovej šťavy 
  • citrónová šťava podľa chuti 
  • 2 lyžičky worcesterskej omáčky 
  • 2 lyžičky Tabasca 
  • štipka fleur de sel 
  • štipka čierneho korenia 
  • ľadová drť 

Na ozdobu:

  • stopkatý zeler 
  • nakladané uhorky 

ČO BY SA VÁM MOHLO HODIŤ NA PRÍPRAVU A SERVÍROVANIE

Postup

  1. Do shakera alebo pohára pridajte veľkú hrsť ľadu a všetky ingrediencie. 
  2. Pokiaľ používate koktailový shaker, niekoľkokrát ho nakloňte, aby sa ingrediencie premiešali bez toho, aby nápoj spenili. Pokiaľ koktail pripravujete priamo do pohára, bude sa vám hodiť dlhšia lyžička na longdrink, s ktorou všetko premiešate aj vo vyššom pohári. 
  3. Nalejte pripravenú zmes do pohára. Pokiaľ nie je úplne plný, doplňte ju ľadom. 
  4. Ozdobte. Bloody Mary skvele chutí so stopkovým zelerom či nakladanými uhorkami. Často sa podáva aj so špízom z rôznych ingrediencií, ako sú nakladané cibuľky alebo napríklad sušené mäso. 


Náš tip: Ak pripravujete Bloody Mary pre väčšiu skupinu, odporúčame ju urobiť do väčšieho krčahu bez korenia. Každý si tak svoj pohár môže dochutiť podľa svojej chuti. Niekto to má rád ostré a niekto nie. 

Jablká v karameli

Ingrediencie

  • stredne veľké jablká 
  • 1 šálka cukru 
  • 1/4 šálka vody 
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu 
  • 1/4 lyžičky škorice 
  • drevené paličky 

ČO BY SA VÁM MOHLO HODIŤ NA PRÍPRAVU A SERVÍROVANIE

Postup

  1. Jablká umyte vodou, odstráňte stopky a do ich stredu aplikujte drevenú paličku tak, aby na nej po celú dobu procesu jablko vydržalo pripevnené
  2. stredne veľkom hrnci zmiešajte cukor, vodu a vanilkový extrakt. Zmes varte na strednom ohni 10–15 minút a počas zahrievania dbajte na to, aby bol cukor dobre rozpustený
  3. Akonáhle je karamel zlatisto hnedýmôžete do neho začať ponárať jablká. Každé otočte tak, aby bolo celé pokryté karamelovou zmesouNásledne ich opatrne postavte na pečiaci papier alebo na vymazanú pekáčovú formu a počkajte, kým karamel nestuhne a nevychladne.