Ustrice servírujte na ľade. Skvele vám na to poslúži liatinový hrniec STAUB, známy svojou schopnosťou udržať teplotu, či už teplo, alebo chlad.
Ingrediencie
Šalotková zálievka
- 2 šalotky
- 4 lyžice červeného vínneho octu
- soľ
- korenie
Petržlenové pesto
- hrsť petržlenu
- 50 ml olivového oleja
- ½ šťavy z citróna
- 10 g píniových orieškov
ČO BY SA VÁM MOHLO HODIŤ NA PRÍPRAVU A SERVÍROVANIE
Postup
Najprv vyčistite a otvorte ustrice. V jednej ruke ich držte guľatou stranou dole v kuchynskej utierke, silne pichnite nožom na ustrice blízko kĺbu, ktorý drží ustricu vcelku. Zarazený nôž pomaly otočte a ustricu otvorte.
- Šalotková zálievka
Šalotky ošúpte a nakrájajte nadrobno, potom ich ochuťte červeným vínnym octom, soľou a čiernym korením.
- Petržlenové pesto
Petrželku omyjte a osušte, poté ji rozmixujte s olivovým olejem a piniovými oříšky na hladkou pastu. Nakonec ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
další recepty na romantický večer ve dvou
03. februára 2023 Josef Maršálek
Valentínske snehové pusinky Josefa Maršálka
12. januára 2023
Slávky a la mariniere
06. februára 2023 Josef Maršálek