
TOP make up artist, fashion designér a majiteľ streetwear značky WTF? Milan Švingál sa s nami podelil o bezlepkovú citrónovú bábovku, ktorá je jednoduchá, rýchla, citrónovo svieža a neskutočne vlačná.
Obtiažnosť: jednoduché
Čas prípravy: 30 minút + 35 minút pečenia
Počet porcií: cca 8-10
Obtiažnosť: jednoduché
Čas prípravy: 30 minút + 35 minút pečenia
Počet porcií: cca 8-10

Ingrediencie
- 160 g Liana cake mix (bezlepková zmes na pečenie koláčov)
- 100 g kokosový cukor
- 4 ks citrónový cukor
- 2 ks vajcia
- 2 ks citrónová kôra
- 1 ks prášok do pečiva
- 50 ml ghee maslo
- 100 ml rastlinné mlieko
- 50 ml limoncello
- šťava z 2 citrónov
- šťava zo 4 limetiek
- agáve sirup na osladenie polevy podľa chuti
Čo by sa vám mohlo hodiť na prípravu a servírovanie
Postup
- Vyšľahajte zvlášť bielky a žĺtky s citrónovým cukrom.
- Vo veľkej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, zvyšok cukru, citrónovú kôru, mlieko, zmäknuté ghee maslo, citrónovú šťavu a limoncello. Potom jemne primiešajte žĺtky s cukrom a nakoniec opatrne vmiešajte sneh z bielkov, aby cesto ostalo nadýchané.
- Cesto nalejte do vymazanej bábovkovej formy a pečte približne 35 minút pri 250–270 °C.
- Na polevu odšťavte limetky, zmiešajte s agáve sirupom a priveďte k varu. Upečenú bábovku vo forme poprepichujte vidličkou a prelejte polovicou sirupu. Po vychladnutí bábovku vyklopte a zvyšok sirupu nalejte zhora, aby bola bábovka šťavnatá.