Jahňacie mäso je tradičnou delikatesou veľkonočných sviatkov. Jeho prípravy sa nebojte, je veľmi ľahká a navyše vás odmení krehká, šťavnatá a svieža chuť mäsa ukrytého v bylinkách. Tento recept sa stane každoročnou stálicou vašich osláv Veľkej noci.
Čas prípravy: cca 35 minút
Čas prípravy: cca 35 minút
Ingrediencie
mäso:
- jahňacie rebierka
- dijonská horčica
- soľ a čierne korenie
- olej
príloha:
- obľúbená zelenina, tu je použitá hlávka brokolice
- Najprv si pripravte zmes na bylinkovú krustu, viď postup nižšie.
- Ľahko zoschnutý toastový chlieb zbavte kôrky, z byliniek odstráňte stonky a parmezán nastrúhajte najemno. Všetko vložte do food procesoru, kde zmes rozmixujete na konzistenciu podobnú strúhanke. Prípadne na rovnaký účel použite tyčový mixér.
- Na veľkej panvici alebo vo veľkom liatinovom kastróle či pekáči rozohrejte olej, a na ňom sprudka opečte osolené a okorenené kotlety z oboch strán. Mäso potom vyberte a nechajte ľahko vychladnúť. Medzitým si predhrejte rúru na 170 °C.
- Po vychladnutý celé rebierka potrite horčicou a bohato obaľte v bylinkovej kruste. Takto pripravené mäso dajte piecť do rozpálenej rúry na 10 minút.
- Medzitým uvarte na pare pozdĺžne nakrájané ružičky brokolice, cca 6 minút, aby jej vydržala krásna zelená farba a ostala chrumkavá.
- Po upečení rozkrojte mäso na jednotlivé “kotletky” a podávajte s obľúbenou zeleninou, ktorú môžete aj orestovať a zemiakovou kašou.
Veľká noc naslano – ďalšie recepty
27. marca 2023
Veľkonočné zapekané zemiaky s údeným, špenátom a žihľavou
17. marca 2022
Veľkonočná polievka
06. februára 2022
Netradičná plnka z cukiety
17. marca 2022