
Hlavné obdobie mušlí pomaly končí. Ich sezóna sa u nás pohybuje od septembra po apríl. Máj, jún a júl sú totiž pre mušle mesiace tretie a v obchodoch na nich skoro nenarazíte.
Rozlúčte sa s nimi so všetkou parádou a pripravte si slávky plné tradičných chutí južného Francúzska, ktoré vás pri prvom ochutnaní prenesú na pieskové pláže v Saint-Tropez!
Obtiažnosť: jednoduchá
Čas prípravy: 15 minút
Počet porcií: 2
Rozlúčte sa s nimi so všetkou parádou a pripravte si slávky plné tradičných chutí južného Francúzska, ktoré vás pri prvom ochutnaní prenesú na pieskové pláže v Saint-Tropez!
Obtiažnosť: jednoduchá
Čas prípravy: 15 minút
Počet porcií: 2

Ingrediencie
- 1 kg sláviek
- 4 ks feniklu, rozkrojených napoly
- 200 ml Pastisu
- 2 hviezdičky anízu
- 10 g masla
- 3/4 veľkej cibule nakrájanej na kocky
- 3 lyžice olivového oleja
- 250 ml bieleho vína
- soľ a čierne korenie
Čo by sa vám mohlo hodiť na prípravu a servírovanie
Postup
- V liatinovom hrnci rozohrejte olivový olej, pridajte na kocky nakrájanú cibuľu a celé polky feniklu.
- Opekajte asi 4 minúty. Dávajte pozor, aby ingrediencie sa nezafarbili do zlata a často miešajte.
- Odstavte hrniec z ohňa a prilejte Pastis. Následne vráťte hrniec na platňu a pokračujte vo varení na miernom ohni.
- Pridajte biele víno a maslo.
- Priveďte k varu, vhoďte dovnútra slávky a poriadne zmes premiešajte.
- Odstavte z ohňa a nechajte slávky pod pokrievkou asi 3 minúty odpočívať a môžete podávať.
Náš tip: Počas prilievania Pastisu buďte opatrní. Tento anízový likér sa vyznačuje vysokým obsahom alkoholu, ktorý môže pri kontakte s horúcim riadom vzplanúť. Nezabudnite si preto nasadiť ochrannú kuchynskú rukavicu s predĺženou dĺžkou dosahujúcou až k predlaktí.