Kuchyňa robí človeka
Kuchyňa robí človeka je pravidelná séria fotografa Derecka Harda, držiteľa ocenenia Czech Press Photo. Nie sú to len šaty, čo robia človeka. U nás v Potten & Pannen - Staněk veríme, že nielen oblečenie odráža to, akí ste, ale rovnakým spôsobom o vás vypovedá aj vybavenie vašej kuchyne a to, akým spôsobom varíte.
Preto vás každý mesiac pozveme domov k zaujímavým osobnostiam z českej a slovenskej scény a necháme vás nahliadnuť pod pokrievku ich kuchyne.
Kde momentálne žijete a s kým?
Bratislava a žijem sám.
Zdieľate svoj domov aj s nejakými nemými tvárami?
Áno, ročná cockapoo Anička a 40 ročný japonský bonsai.
Ako by ste jednou krátkou vetou opísali svoje bývanie.
ZEN.
Moja obľúbená Laura Limbourg.
Obaja skoro 40 rokov na zemi.
Platí u vás doma, že kuchyňa je srdcom domova?
Rozhodne áno…tak bol navrhnutý byt, aby bola kuchyňa srdcom priestoru.
Čo si na svojej kuchyni najviac ceníte a prečo?
Kuchynský ostrovček. Je to centrálny meeting point.
Vymenujte tri veci, bez ktorých sa v kuchyni nezaobídete?
Japonské nože, shaker na proteinove drinky, kanvička s filtrovanou vodou.
Čo nesmie YAK.SHOVI chýbať v kuchyni
Ktorá prísada nesmie nikdy chýbať vo vašej chladničke alebo špajzi?
Maďarská guľášova pasta.
Čo ste naposledy varili/piekli?
Perkelt a palacinky.
Považujete sa za dobrého kuchára? Čo by ste uvarili pre vzácnu návštevu, keby ste chceli naozaj zapôsobiť?
Dusené hovädzie so zemiakovou kašou.
Čo vy a hudba? Čo najradšej počúvate pri varení?
Hudba hrá u mňa non stop.
ZEN.
Ktorú svetovú kuchyňu máte najradšej?
Vietnam.
Máte obľúbené originálne jedlo, o ktorého recept by ste sa podelili s našimi čitateľmi?
Nech sa páči, veľmi zdravé a rýchle raňajky.
Dávate prednosť sladkému alebo slanému?
Slané a potom sladké.
Hranolky alebo šalát?
Šalát
Kávu alebo čaj?
Čaj
Keby ste si mohli vybrať kohokoľvek na svete (živého alebo neživého), s kým by ste chceli ísť na večeru, bol by to:
Moja mama a babka.
Dávate prednosť veľkým banketom, kde sa pri jednom stole zíde veľa ľudí, alebo ste skôr zástancom intímnejšieho stolovania?
Veľká hostina. Pravidelne organizujem u mňa sessions, kde je 10+ ľudí a spoločne večeriame.
Čítanie obrázkov.
SADE best of a VITRA best of .:)
Patrí k výnimočným okamihom pri tvojom stole aj nejaký slávnostný jedálenský servis?
Nemám nič slávnostné.
K jedlu patrí neodmysliteľne aj pitie. Povieš nám, aké máš rád alko a nealko?
Alko už aktuálne rok nepijem, ale bolo to červené víno. Nealko ma baví fermentované limonády.
Akú kuchynskú vychytávku by si odporučil, ktorú si objavil v poslednom čase?
Toustovači dlouho odolávám…
Čo ti v kuchyni chýba, aby sa stala kuchyňou snov?
Práve ten toustovač…
Nahliadnite do kuchyne ďalších známych osobností
20. septembra 2024
Kuchyňa robí človeka: Daniel Pašek
26. augusta 2024
Kuchyňa robí človeka: Marek Pavala
25. septembra 2024
Kuchyňa robí človeka: Miloš Staněk
17. októbra 2023