Nože OXO (3)
Informácie pre kategóriu Nože OXO
Obišli by ste sa v kuchyni bez noža? Ten správny je ostrý, dlho takým vydrží byť, je presne vyvážený a výborne padne do dlane. My ich pre Vás máme - z Nemecka, Japonska i Francúzska. Presvedčte sa sami.
Neviete, ako vybrať nástroj, ktorý by pre vás bol tým pravým? Pozrite sa do našej poradne.
Nemecká nožiarska klasika
Kolískou nožiarstva, je nemecký Solingen, nože Zwilling J.A. Henckles vyrába už od roku 1731 a za tú dobu o nich vieme úplne všetko. Majú svoju vlastnú receptúru ocele, zaručujúcu dobrú odolnosť voči korózii, dlhotrvajúcu ostrosť a optimálnu pevnosť. Vyvinuli preto originálnu patentovanú technológiu. Každý nôž je vykovaný z jedného kusa ocele metódou Sigmaforge a po zakalení je vytvrdený mrazom - postupom nazvaným Friodur. Práve preto sa o nôž nemusíte báť – vydrží veľa. Iba si z množstva produktových radov vyberte ten, ktorý vám presne sadne.
Japonské skoroskalpely
V meste Nipon si na krájanie veľmi potrpia – jedlo musí na tanieri nielen chutiť, ale aj zdobiť. Preto japonskí kuchári potrebujú tie najostrejšie nástroje, ktoré prirovnávajú takmer k lekárskym skalpelom. Chcete ich mať doma a vyvážiť to o niečo väčšou starostlivosťou? Zwilling J.A. Henckles pre vás vyrába ázijské nože priamo v Japonsku - svoju manufaktúru rozbehol v tradičnom nožiarskom meste Seki, s tradíciou siahajúcou až do 14. storočia.
Nože zo Savojských álp
Ďalším zástupcom v sortimente Potten & Pannen - Staněk je francúzsky Opinel. Aj jeho ponuka kuchynských nožov je veľmi široká - na svoje si v nej prídu ,,hobby" kuchári i profesionáli. Kolekciu Opinel Intempora vo svojej škole používa francúzska gastronomická celebrita Alain Ducasse. V savojskom meste Chambéry však nezabúdajú ani na deti, pre ktoré pripravili špeciálna bezpečný nôž s držadlom, zaguľatenou špičkou a bezpečnostným krúžkom. Ten má aj detská škrabka a sériu dopĺňa dômyselný chránič prstov.
Recepty a rady
19. novembra 2024
Radšej varí, ako pečie
21. októbra 2024
Ako si vyrezať tekvicu na Halloween
20. októbra 2024
Grécky šalát podľa Adriany Žiačkovej
ČO BY STE MOHLI POVAŽOVAŤ ZA UŽITOČNÉ
16. januára 2023
Ako sa správne starať o kvalitné nože
08. februára 2022
Vybrúsený sprievodca ostrením nožov
10. februára 2022
Všetko, čo ste chceli vedieť o japonských nožoch Miyabi
19. mája 2022