Zaujímavá história
Naše putovanie po histórii polievky Pho začína v severnom Vietname, v provincii Nam Dinh, odkiaľ pramenia prvé zmienky. Silný mäsový vývar s plochými ryžovými rezancami sa stal veľmi obľúbeným a recept sa rozkríkol do hlavného mesta Hanoj a po celej krajine. Po napoleonských vojnách sa Napoleonovi III. podarilo získať územie Kambodže a južného Vietnamu. A tak, keď miesto obsadili kolonizátori, kde bola tradičná kuchyňa zvyknutá na bravčové mäso, rozhodli sa Francúzi naučiť Vietnamcov jesť aj hovädzie mäso, ktoré sa v polievke používa dodnes.
Správne servírovanie
Na perfektné podávanie polievky Pho je vhodná väčšia miska značky Villeroy & Boch z prémiového porcelánu, na ktorú ľahko odložíte čínske paličky. Vykúzlite jedinečnú atmosféru a stolujte ako praví milovníci ázijských delikates. Nutnosťou je tiež lyžica na ázijské polievky, s ktorou sa bude jesť priam božsky!
Obľúbená polievka gurmánov z celého sveta
Poznáme päť typov polievok Pho:
- Pho Bo – hovädzí vývar s hovädzím mäsom a s plochými ryžovými rezancami, pre tento typ Pho polievky máme recept.
- Pho Ga – slepačí vývar s kuracím mäsom a s plochými ryžovými rezancami.
- Pho Chay – vegetariánsky variant polievky Pho, ktorá môže byť z mäsového vývaru, ale nemá kúsky mäsa. Často sa tiež dochucuje rybacou omáčkou a vyprážaným tofu.
- Pho Vit – polievka s kačacím mäsom.
- Pho Thap Cam – voľne preložené ako „polievka so všetkým". Rôzne druhy mäsa a tofu.
Ďalšie recepty na polievky
03. januára 2022
Francúzska cibuľačka zapekaná so syrom
30. decembra 2021 Zdeněk Pohlreich
Hráškový krém podľa Zdenka Pohlreicha
06. februára 2022
Rýchla pórková polievka
07. januára 2022 Zdeněk Pohlreich