
Pripravte si obľúbené raňajky ako z kaviarne podľa slovenskej influencerky LucyPug. Chleba s avokádom a strateným vajcom, ktoré keď rozkrojíte, tak vytečie perfektne tekutý žĺtok! Chutiť vám bude aj ako neskorý brunch a zasýti vás až do večere.
Obtiažnosť: ľahká
Príprava: 20 minút
Počet porcií: 2 porcie

Ingrediencie
- 1 avokádo
- 2 vajcia
- 1/2 litra vody (približne)
- 50 ml octu
- 4 plátky chleba
- krémový syr
- cherry paradajky
- rastlinné klíčky na ozdobu
- šťava z polovice limetky
- soľ a čerstvo mleté korenie
Postup
- Plátky chleba opečte v hriankovači a následne namažte krémovým syrom.
- Avokádo zbavte šupky a nakrájajte na tenké plátky. Plátky naukladajte na opečený chlieb a pokvapkajte šťavou z limetky, aby vám avokádo nezhnedlo.
- Pripravte si zastrené vajcia. Do hrnca dajte variť vodu a nalejte do nej ocot. Voda by mala byť tesne pod bodom varu, spoznáte to tak, že nebude vrieť, ale budú sa objavovať malé bublinky na dne hrnca.
- Vajíčko si rozklepnite do pohára a keď má voda požadovanú teplotu, urobte v hrnci pomocou lyžičky malý vír a vlejte doň vajíčko.
- Varte 4 minúty, aby bol žĺtok po rozkrojení tekutý. Hotové vajcia položte na pripravený chlieb s avokádom, osoľte, okoreňte a ozdobte cherry paradajkami a rastlinnými klíčkami.