
Vychýrená slovenská cukrárka a jedna z porotcov súťaže Pečie celé Slovensko Petra Tóth sa s nami podelila o svoj recept na medovníky, ktorý je z jej novej knihy "Upečme si sviatky".
Obtiažnosť: jednoduché
Čas prípravy: 20 minút + 5 minút pečenie
Obtiažnosť: jednoduché
Čas prípravy: 20 minút + 5 minút pečenie

Ingrediencie
- 500 g hladkej múky T650
- 180 g práškového cukru
- 10 g perníkového korenia
- 10 g (2 lyžičky) jedlej sódy
- 2 vajcia (veľkosť M)
- 130 g medu
- 125 g masla
- 1 lyžička soli
- 5 g (1 lyžica) kakaa holandského typu (voliteľné, pokiaľ chcete tmavšie medovníčky)
Čo by sa vám mohlo hodiť k príprave medovníkov
Postup
- Všetky suroviny dajte do misy a vypracujte hladké cesto.
- Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte odpočívať celý deň alebo aj dva pri izbovej teplote.
- Na mierne pomúčenej doske cesto rozvaľkajte na hrúbku asi 4–5 mm a vykrojte obľúbené tvary, ktoré rozložte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Medovníky potrite bielkami a ozdobte orieškami alebo sušeným ovocím podľa chuti. Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C asi 4–5 minút, v závislosti na veľkosti medovníkov.