Ingrediencie
Na cesto (cca 20 ks sušienok):
- 280 g masla
- 1 vajce
- štipka soli
- 280 g hladkej múky
- 1 lyžička mletého rozmarínu
- 75 g práškového cukru
- 30 g kakaa
Na náplň:
- 150 g višňovej marmelády
Na dekoráciu:
- 30-40 g kvalitnej bielej čokolády
Postup
1. Múku preosejeme spoločne s kakaom a premiešame s rozmarínom.
2. Do zľahka nahriateho masla pridáme cukor a šľaháme pomocou metličky do pevnej bielej peny.
3. Do maslovej peny prišľaháme vajcia a potom ručne pomocou gumovej stierky zamiešame preosiatu a premiešanú suchú zmes (kakao s múkou a rozmarínom).
4. A pomocou cukrárskeho vrecka striekame cesto na plech. S cestom pracujeme veľmi rýchlo, aby sa nezaparilo ...
Pečieme v predhriatej rúre na 170 ° C cca 13 minút podľa veľkosti sušienok. Po upečení necháme úplne vychladnúť.
Dohotovenie:
K sebe zlepujeme sušienky višňovou marmeládou.
Marmeláda môže byť aj redšia - sušienka tak lepšie navlhne a zvýraznia sa všetky chute.
Sušienky lepíme tak, aby boli rovnou plochou dole - lepšie potom samostatne ležia na rovnom povrchu.
Ich povrch na záver ešte zľahka prestriekame rozpustenou bielou čokoládou.
S Editou sme nafotili fotorecepty vianočky a vianočného pečiva, ktoré môžete ale upiecť aj počas roka ako výborný zákusok ku káve či čaji.
Preklikom sa ocitnete na foto receptoch:
https://preprod.ppsk.bluehosting.cz/recepty-a-rady/vlacna-vianocka-s-brusnicami
Recept na linecké košíčky so slivkovou náplňou a čokoládovým krémom