Počet kusov: 50
Čas prípravy: cca 30 min + 20 min pečenie
Ingrediencie
Cesto:
- 450 g hladká múka
- 15 g mletá paprika
- 1 g chilli
- 12 g prášok do pečiva
- 100 g olivový olej
- 85 g voda
- 80 g suché biele víno
- 5 g soľ
Náplň:
- 250 g niva
- 100 g natierkového maslo
- 120 g sekané pekanové orechy
- 120 g nadrobno nakrájaná cibuľa
- 2 g soľ
Na dokončenie:
- 10 g maldonská morská soľ
Postup
- Do misy si odvážte všetky suché ingrediencie, krátko zamiešajte, potom pridajte vodu a víno a vypracujte hladké a nelepivé cesto, ktoré zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte v chladničke asi 1 hodinu dobre oddýchnuť, cesto ale nesmie vyschnúť.
- Potom vezmite polovicu cesta a na pomúčenej ploche pomocou valčeka na cesto ju vyvaľkajte na hrúbku 2 až 3 mm.
- Guľatými vykrajovačkami s priemerom asi 8 až 9 cm vykrajujte kolečka.
- Na náplň zmiešajte všetky ingrediencie do hladkej pasty a uprostred každého kolečka pomocou čajovej lyžičky dajte väčšiu porciu náplne tak, aby sa vám pripravované taštičky podarilo správne uzavrieť a náplň počas pečenie nevytiekla.
- Odkladajte na plech, potrite vodou a posypte morskou soľou.
- Rovnakým spôsobom spracujte zvyšné cesto.
- Pečte pri 180°C asi 20 min. dozlatista. Podávajte čerstvé, pokojne ešte vlažné.
Ďalšie recepty cukrára Josefa Maršálka
12. decembra 2022 Josef Maršálek
Pistáciové diamanty s citrónom
29. decembra 2021 Josef Maršálek
Melasové perníčky s rumovou polevou
05. decembra 2022 Josef Maršálek
Orieškové amaretti s klinčekom od Pepu Maršálka
29. augusta 2022 Josef Maršálek