Koľko panvíc mať doma?
Niekto má doma jednu veľkú, na ktorej uvarí všetko od pudingu až po karí. Iný otvorí skrinku plnú všetkých priemerov a tvarov – na jedno volské oko aj na rezeň veľký ako chlapská dlaň. Pokiaľ ste ale práve dospeli do fázy, že chcete svojej osamelej panvici zabezpečiť mladšieho súrodenca, alebo hľadáte ideálny medzistupeň medzi veľkosťou na lievanec a palacinku, máme pre vás sedem dôvodov, prečo hľadať tú pravú medzi panvicami Ballarini.
7 dôvodov, prečo hľadať tú pravú medzi panvicami Ballarini.
1) Pretože je jednotkou medzi niektorými šéfkuchármi
Na panvici Ballarini napríklad varí aj náš obľúbený kuchár zo Sardínie – Gianfranco „Frankie“ Coizza, ktorý pri testovaní riadu uvaril štyri skvelé recepty: rizoto so špargľou, krevety s chilli, jahňacie kotlety a fettuccine. Vyskúšajte ich doma aj vy.
2) Pretože neobsahuje PFOA
Skratka PFOA predstavuje kyselinu perfluoroktanovú, používanú v minulosti ako prísadu na výrobu polytetrafluoretylénu (PTFE). Nepriľnavý povrch Ballarini túto zlúčeninu neobsahuje.
3) Pretože vám pomáhajú zostať fit
Panvice Ballarini majú takú nepriľnavosť, že vám stačí veľmi malé množstvo tuku, aby ste pripravili vynikajúce jedlo.
4) Pretože sa jednoducho udržiava
Panvicu odporúčame umývať radšej ručne, než v umývačke riadu. Ale žiadny stres, vďaka jej povrchu je umývanie také jednoduché, že máte do 10 sekúnd hotovo.
5) Pretože uvaria aj na indukcii
Ak zariaďujete novú kuchyňu s indukčnou doskou, môže sa stať, že váš pôvodný riad si s ňou už nebude rozumieť. Práve Ballarini však fungujú na akomkoľvek type sporákov, aj na indukcii.
6) Pretože si vyberiete presne svoj typ
Ak chcete rýchlo pripraviť zeleninu na masle, nepotrebujete špeciálnu panvicu, avšak každá panvica má svoj unikátny tvar a výhody, ktoré pri niektorých pokrmoch oceníte. Napríklad pri príprave mäsa, rýb alebo cestovín.
6) Pretože pri vybraných modeloch môžete používať aj kovové pomôcky
Ten najodolnejší povrch Granitium Extreme na panviciach Ferrara a Torino zvládne aj kovovú naberačku. Obsahuje totiž minerálne častice, ktoré povrch spevnia a vďaka originálnym škvrnám sú jedinečne odolné voči poškriabaniu.
panvice Ballarini
Aj keď sú panvice Ballarini skutočne odolné, každá panvica má svoju životnosť a časom sa môže vytvoriť drobný škrabanec. Poškriabaný riad síce nepredstavuje žiadne riziko pre zdravie, ale aby jeho nepriľnavý povrch mohol správne plniť svoju funkciu pri príprave jedla, je vhodné ho po čase obnoviť. Dĺžka životnosti sa odvíja od vlastnosti riadu, preto pozrite na kompletnú ponuku a vyberte si tú pravú panvicu.
Panvičky Ballarini si môžete tiež vyskúšať v našej škole varenia Gourmet Academy, ktorá sa nachádza v samom srdci Prahy.