Zdravé sezónne občerstvenie, ktoré je zvonka chrumkavé a vnútri vláčne. Mandľová múka dodáva dezertu lahodnú orieškovú príchuť a čakankový sirup v kombinácii s jablkami a mrkvou, vytvára dokonalú harmóniu sladkokyslej chuti. Ak chcete bezlepkovú verziu, nezabudnite použiť bezlepkový prášok do pečiva.
Obtiažnosť: ľahká
Príprava: 20 minút
Čas pečenia: 30 minút
Počet porcií: 6 porcií
Ingrediencie
- 200 g jabĺk
- 200 g mrkvy
- 100 g ovsených vločiek
- 100 g mandľovej múky
- 50 g repkového oleja
- 40 g čakankového sirupu
- 2 vajcia
- polovica čajovej lyžičky vanilky
- čajová lyžička škorice
- čajová lyžička prášku do pečiva
ČO BY SA VÁM MOHLO HODIŤ NA PRÍPRAVU A SERVÍROVANIE
Postup
- Mrkvu a jablká nastrúhajte najemno.
- Vo veľkej miske zmiešajte s vajcom, repkovým olejom a čakankovým sirupom.
- Vmiešajte mleté ovsené vločky (môžete ich tiež rozmixovať v mixéri), vanilku, škoricu a prášok do pečiva.
- Vložte do vopred vymastenej formy. Pomocou olejového spreja dokonale vymastite každú štrbinu.
- Rúru predhrejte na 180 stupňov a pečte 25-30 minút.
Čo ďalšie piecť vo formách Nordic Ware?
01. februára 2023
Medová bábovka s opitými višňami
17. apríla 2023
Tvarohová bábovka podľa Cat & Cook
02. januára 2022 Josef Maršálek
Rakúska kysnutá bábovka podľa Pepa Maršálka
29. augusta 2022 Josef Maršálek