Už rastú! Teplé počasie a dostatok vlahy, to je presne to, čo potrebujú. Kto? No predsa huby! Vyskúšajte s nami recept na jednoduché jedlo, ktoré práve huby zmení na nepoznanie.
Počet porcií: 4–6
Doba prípravy: 20 minút + doba zapekania
Ingrediencie
- 4 šálky cestovín (špagety pre 4–6 osôb)
- 2 šálky očistených nakrájaných húb
- 1,5 šálky strúhaného syra (najlepšie čedar)
- 150 ml smotany na varenie
- 2 polievkové lyžice prepusteného masla
- 4 zväzky čerstvého tymiánu
Postup
1. Cestoviny uvarte v osolenej vode na spôsob “al dente”. Následne sceďte, dajte späť do hrnca a odložte bokom
2. Predhrejte si rúru na 180 °C.
3. Na väčšej panvici rozpusťte maslo, pridajte nakrájané huby a nasekaný tymián. Osoľte a restujte, kým huby nebudú mäkké.
4. Do uvarených cestovín pridajte orestované huby, smotanu a 1 šálku syru a premiešajte
5. Zmes preklopte do maslom vymazaného pekáča alebo zapekacej misy a rovnomerne zasypte zvyšným syrom a vložte do rozohriatej rúry.
6. Zapekajte cca 30 minút, akonáhle cestoviny aj syr dostanú zlatistý povrch, máte hotové.