Tip na netradičnú prípravu cestovín vo forme na bábovku. Jednoduché jedlo, ktoré si vaše deti nielen zamilujú, ale tiež vám môžu s jeho prípravou pomáhať.
Celková doba prípravy: cca 60 minút
z toho pečenie: 40 minút
Počet porcií: 1 veľká bábovková forma
Ingrediencie
1 balenie špagiet 500 g
200 g šunkovej salámy
200 g tvrdého syra na strúhanie
100 g anglickej slaniny
75 g masla
5 ks šampiňónov
4 ks vajec
3 ks paradajok
2 ks papriky (červená a zelená)
1/4 balíčka mrazeného špenátu
1 ks cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 štipky soli
2 štipky korenia
2 štipky oregana
2 lyžice strúhanky na vysypanie formy
1 lyžica tuku na vymastenie formy
Postup
- Špagety uvarte podľa návodu na obale.
- V menšom hrnci či na panvici zohrejte mrazený špenát. Medzitým na panvici rozpustite maslo a nechajte zosklovatieť na kocky nakrájanú cibuľu.
- Pridajte nakrájanú anglickú slaninu a šunkovú salámu, nakrájané papriky, očistené, nakrájané šampiňóny, nasekané paradajky a prelisovaný cesnak, premiešajte, osoľte, okoreňte, posypte oreganom a 5 minút poduste.
- Scedené špagety premiešajte so špenátom aj zeleninovou zmesou a strúhaným syrom, 2 lyžice syra si odložte na posypanie bábovky.
- Formu na bábovku vymažte tukom, vysypte strúhankou a naplňte pripravenou zmesou.
Dajte na 15 minút do rúry predhriatej na 200 ° C, po 10 minútach zalejte rozšľahanými vajcami a pečte ešte približne 15 minút. - Ešte teplú bábovku posypte strúhaným syrom.
Tip:
Namiesto šunkovej salámy môžete použiť napríklad ľahko orestované kuracie či morčacie mäso a ak nemáte vy alebo vaše deti radi špenát, výborný je aj mrazený hrášok.