Špagetová bábovka nielen pre deti

06. februára 2022
Špagetová bábovka nielen pre deti

Tip na netradičnú prípravu cestovín vo forme na bábovku. Jednoduché jedlo, ktoré si vaše deti nielen zamilujú, ale tiež vám môžu s jeho prípravou pomáhať.


Celková doba prípravy: cca 60 minút

z toho pečenie: 40 minút

Počet porcií: 1 veľká bábovková forma

Špagetová bábovka nielen pre deti

Ingrediencie

1 balenie špagiet 500 g

200 g šunkovej salámy

200 g tvrdého syra na strúhanie

100 g anglickej slaniny

75 g masla

5 ks šampiňónov

4 ks vajec

3 ks paradajok

2 ks papriky (červená a zelená)

1/4 balíčka mrazeného špenátu

1 ks cibuľa

2 strúčiky cesnaku

2 štipky soli

2 štipky korenia

2 štipky oregana

2 lyžice strúhanky na vysypanie formy

1 lyžica tuku na vymastenie formy

Postup

  • Špagety uvarte podľa návodu na obale.
  • V menšom hrnci či na panvici zohrejte mrazený špenát. Medzitým na panvici rozpustite maslo a nechajte zosklovatieť na kocky nakrájanú cibuľu.
  • Pridajte nakrájanú anglickú slaninu a šunkovú salámu, nakrájané papriky, očistené, nakrájané šampiňóny, nasekané paradajky a prelisovaný cesnak, premiešajte, osoľte, okoreňte, posypte oreganom a 5 minút poduste.
  • Scedené špagety premiešajte so špenátom aj zeleninovou zmesou a strúhaným syrom, 2 lyžice syra si odložte na posypanie bábovky.
  • Formu na bábovku vymažte tukom, vysypte strúhankou a naplňte pripravenou zmesou.
    Dajte na 15 minút do rúry predhriatej na 200 ° C, po 10 minútach zalejte rozšľahanými vajcami a pečte ešte približne 15 minút.
  • Ešte teplú bábovku posypte strúhaným syrom.

Tip:

Namiesto šunkovej salámy môžete použiť napríklad ľahko orestované kuracie či morčacie mäso a ak nemáte vy alebo vaše deti radi špenát, výborný je aj mrazený hrášok.

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY