Zaujíma vás ako na to? S novinkou od Zwilling Enfinigy – ponorným varičom pre metódu prípravy sous-vide a vákuovacími vrecúškami Zwilling Fresh & Save.
Počet porcií: 2
Doba prípravy: cca 80 minút
Ingrediencie
príprava mäsa sous-vide:
- 500 g hovädzia sviečková
- 3 zväzky rozmarínu
- 30 ml olivového oleja
- 30 g masla
- soľ, čierne korenie
príprava kapustičiek:
- 500 g čerstvá ružičková kapusta
- 80 ml sézamového oleja
- 2 pol. lyžice repkového oleja
- kôra a šťava z 1 chem. neošetrenej limetky
- soľ, čierne korenie
na dokončenie:
- 30 g semienok granátového jablka (1 väčšie šťavnaté jablko)
- 1 zväzok mäty
Postup
1. Hovädziu sviečkovú a rozmarín umyte a osušte.
2. Do vákuovacieho vrecúška vložte mäso, 2 zväzky rozmarínu a polovicu olivového oleja. Vrecúško dôkladne uzavrite a pumpou odsajte vzduch.
3. Väčší hrniec naplňte vodou na maximálnu úroveň, vyznačenú na tyči ponorného sous-vide variča, ten pripojte a vodu ohrejte na 56 °C.
4. Vložte vrecúško s mäsom do hrnca a ponorený ho ponechajte v hrnci v danej teplote po dobu 60 minút.
5. Zatiaľčo sa pripravuje mäso, očistite ružičkovú kapustu, dajte dole vrchný list a potom každú hlavičku rozpoľte.
6. Na väčšej panvici rozohrejte repkový olej a za občasného obracania osmažte kapustičky al dente.
7. Stlmte varič, prilejte sézamový olej, limetkovú šťavu aj kôru a mierne zredukujte. Panvicu s kapustičkami odstavte zo zdroja tepla, podľa chuti osoľte a okoreňte.
8. Po 60 minutách vyberte mäso z vrecúška a osušte. Do čistej panvice nalejte zvyšný olivový olej a rozpáľte ho.
9. Mäso v ňom potom krátko orestujte zo všetkých strán. Ľahko osoľte, pridajte zvyšné zväzky rozmarínu a maslo. Mäso rozpusteným maslom polejte, vyberte z panvice na nahriaty servírovací tanier a nechajte alobalom zakryté chvíľočku ešte dôjsť. (cca 1,5–2 minúty).
10. Hotovové mäso nakrájajte na plátky, naaranžujte znovu naspäť na servírovací tanier a podľa svojich preferencií dochuťte soľou a čiernym korením. Posypte rozpoltenými ružičkami kapusty s redukciou a pokvapkajte šťavou, ktorá vam ostala v panvici.
11. Dozdobte semienkami granátového jablka a lístkami čerstvej mäty.