Rýchly mrkvový chlebíček

15. februára 2022
Rýchly mrkvový  chlebíček
Oslávte prvé jarné dni s mrkvovým chlebíkom. Je skvelý na raňajky, ako koláč po obede alebo aj na večeru.
 

Doba prípravy: 30 minút

Doba varenia: 40 minút

Rýchly mrkvový  chlebíček

Ingrediencie

  • 200 – 250 g mrkvy
  • 250 g polohrubej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 150 ml oleja
  • 50 g mletých mandlí alebo mandlových plátkov
  • 2 celé vajcia
  • 5 lyžíc mlieka
  • 1 lyžica pomarančovej kôry
  • 1 škoricový alebo vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • ¾ lyžice jedlej sódy
  • štipka soli
Emile Henry - Na pečenie sa najlepšie hodí forma na biskupský chlebíček

Odporúčanie a tipy našej kolegyne Blanky:

Ako ho máme radi u nás doma? S čerstvým maslom a pomarančovou alebo s našou domácou, marhuľovou marmeládou.

„Strúhanie mrkvy na bežnom strúhadle ma zdržuje, nakrájam očistenú mrkvu na kúsky a rozsekám ju do hladka v malom sekáčiku, alebo food processorom. Sekáčik mimochodom používam v podstate na všetko", odporúča Blanka a dodáva: "Môj obľúbenec zvládne dipy, dressing, čerstvú strúhanku, skvelo sa hodí na sekanie mandlí a orechov. Minul sa vám práškový sukor? Pomelte kryštálový cukor a výsledná konzistencia je rovnaká. Je to veľmi rýchle, sekáčik opláchnem a je to."

Čo poviete? Vyskúšate túto mrkvovú dobrotu?

Postup

  • Mrkvu ošúpte a nastrúhajte na jemnej strane strúhadla.
  • Do misy dajte postupne všetky suroviny. Najskôr vyšľahajte vajce, cukor, olej, potom pridajte ostatné suroviny, nakoniec múku, prášok do pečiva a mlieko.
  • Vymiešajte hladké cesto. Pečte na 180°C cca 40 min.
  • Chlebíček môžete pocukrovať (nie je to však nutné).

SÚVISIACE A ODPORÚČANÉ PRODUKTY