Oslávte prvé jarné dni s mrkvovým chlebíkom. Je skvelý na raňajky, ako koláč po obede alebo aj na večeru.
Doba prípravy: 30 minút
Doba varenia: 40 minút
Ingrediencie
- 200 – 250 g mrkvy
- 250 g polohrubej múky
- 150 g práškového cukru
- 150 ml oleja
- 50 g mletých mandlí alebo mandlových plátkov
- 2 celé vajcia
- 5 lyžíc mlieka
- 1 lyžica pomarančovej kôry
- 1 škoricový alebo vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- ¾ lyžice jedlej sódy
- štipka soli
Odporúčanie a tipy našej kolegyne Blanky:
Ako ho máme radi u nás doma? S čerstvým maslom a pomarančovou alebo s našou domácou, marhuľovou marmeládou.
„Strúhanie mrkvy na bežnom strúhadle ma zdržuje, nakrájam očistenú mrkvu na kúsky a rozsekám ju do hladka v malom sekáčiku, alebo food processorom. Sekáčik mimochodom používam v podstate na všetko", odporúča Blanka a dodáva: "Môj obľúbenec zvládne dipy, dressing, čerstvú strúhanku, skvelo sa hodí na sekanie mandlí a orechov. Minul sa vám práškový sukor? Pomelte kryštálový cukor a výsledná konzistencia je rovnaká. Je to veľmi rýchle, sekáčik opláchnem a je to."
Čo poviete? Vyskúšate túto mrkvovú dobrotu?
Postup
- Mrkvu ošúpte a nastrúhajte na jemnej strane strúhadla.
- Do misy dajte postupne všetky suroviny. Najskôr vyšľahajte vajce, cukor, olej, potom pridajte ostatné suroviny, nakoniec múku, prášok do pečiva a mlieko.
- Vymiešajte hladké cesto. Pečte na 180°C cca 40 min.
- Chlebíček môžete pocukrovať (nie je to však nutné).