
Aby sa vám lepšie premýšľalo nad vianočnými darčekmi, posilnite sa čokoládovými dobrôtkami, ktoré sa len tak rozplynú na jazyku.
Čokoládové truffles
Počet porcií: 20 ks
Príprava: 15 minút s robotom, inak 45 min
+ 4 hodiny chladenia + čas na obaľovanie
Čokoládové truffles
Počet porcií: 20 ks
Príprava: 15 minút s robotom, inak 45 min
+ 4 hodiny chladenia + čas na obaľovanie

Ingrediencie
- 250 g horkej čokolády
- 120 g smotany na šľahanie (33 %)
- 100 g kvalitného kakaa holandského typu
- 50 g kokosových vločiek
Postup:
- Nastrúhajte čokoládu na hrubom strúhadle. Pokiaľ mate nadstavec KitchenAid Kruhač/krájač, nastavte robota na rýchlosť 6 a strúhajte do veľkej nerezovej misy.
- Na strednom plameni ohrejte smotanu tak, aby bola horúca, ale ešte sa nevarila, nalejte ju na nastrúhanú čokoládu a nechajte cca 5 minút stáť.
- Pomocou metličky na šľahanie premiešavajte pomaly v robote 3 minúty na rýchlosti 1, pokiaľ zmes nedostane jemnú, hladkú konzistenciu .
- Nalejte čokoládovú zmes na plytký plech alebo tácku a vložte na 4 hodiny do chladničky. Medzitým na strednom plameni zľahka opečte kokosové vločky. Nechajte ich kompletne vychladnúť a potom buď nasypte do food procesoru alebo ručne posekajte (nemixiujte).
- Po vychladnutí vyberiete čokoládovú hmotu z chladničky. Pripravte si 2 plytké taniere. Na jeden nasypte posekané kokosové vločky a na druhý kakaový prášok. Ak máte možnosť, dajte si tenké latexové rukavice.
- Pomocou lyžičky na vykrajovanie melónu (ovocia) tvarujte malé hrudky z čokoládovej zmesi (max 2,5 cm Ø). Polovicu obaľte v kakae, druhú polovicu v kokose.
- Hotové truffles uchovávajte v uzavretom boxe v chladničke a vyberte bezprostredne pred servírovaním.