Linecké koláčiky

19. decembra 2023
Linecké koláčiky
Obľúbený štedrovečerný dezert? Jednoznačne plný tanier doma upečených koláčikov. Ktoré sú vaše najobľúbenejšie? My nedáme dopustiť na tradičné linecké s kvalitným džemom, posypané jemnou vrstvou práškového cukru. 

Obtiažnosť: stredná
Doba prípravy: 1 hodina

 
Linecké koláčiky
  • 150 g celozrnnej špaldovej múky 
  • 200 g hladkej špaldovej alebo pšeničnej múky 
  • 210 g masla 
  • 3 žĺtky 
  • 60 g trstinového cukru 
  • ¾ čajovej lyžičky bourbon vanilkovej pasty 
  • kôra z polovičky citróna 

ČO BY SA VÁM MOHLO HODIŤ NA PRÍPRAVU A SERVÍROVANIE

  1. Zmiešajte obe múky s cukrom a následne do zmesi pridajte zmäknuté maslo, žĺtky, vanilkovú pastu a nastrúhanú kôru z citróna. Spracujte do kompaktného cesta, zabaľte do potravinovej fólie a nechajte aspoň 3 hodiny oddýchnuť v chladničke. 
  2. Pripravené cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a vykrojte do požadovaných tvarov.  
  3. Pečte na teplovzdušný program na 160 stupňov približne 10 min. 
  4. Nechajte vychladnúť. Jeden koláčik vždy natrite džemom a zlepujte s druhým kúskom. 
  5. Na záver jemne posypte pomocou cukorničky práškovým cukrom.