Obľúbený štedrovečerný dezert? Jednoznačne plný tanier doma upečených koláčikov. Ktoré sú vaše najobľúbenejšie? My nedáme dopustiť na tradičné linecké s kvalitným džemom, posypané jemnou vrstvou práškového cukru.
Obtiažnosť: stredná
Doba prípravy: 1 hodina
Obtiažnosť: stredná
Doba prípravy: 1 hodina
- 150 g celozrnnej špaldovej múky
- 200 g hladkej špaldovej alebo pšeničnej múky
- 210 g masla
- 3 žĺtky
- 60 g trstinového cukru
- ¾ čajovej lyžičky bourbon vanilkovej pasty
- kôra z polovičky citróna
ČO BY SA VÁM MOHLO HODIŤ NA PRÍPRAVU A SERVÍROVANIE
- Zmiešajte obe múky s cukrom a následne do zmesi pridajte zmäknuté maslo, žĺtky, vanilkovú pastu a nastrúhanú kôru z citróna. Spracujte do kompaktného cesta, zabaľte do potravinovej fólie a nechajte aspoň 3 hodiny oddýchnuť v chladničke.
- Pripravené cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a vykrojte do požadovaných tvarov.
- Pečte na teplovzdušný program na 160 stupňov približne 10 min.
- Nechajte vychladnúť. Jeden koláčik vždy natrite džemom a zlepujte s druhým kúskom.
- Na záver jemne posypte pomocou cukorničky práškovým cukrom.
ĎALŠIA VIANOČNÁ INŠPIRÁCIA
20. novembra 2023
Štedrovečerný múčnik po francúzsky. Vianočná roláda s krémom
04. decembra 2023
Ako na originálnu vianočnú tabuľu? Nebojte sa experimentovať!
21. novembra 2023