Sezóna bazových kvetov sa už začala, tak nečakajte a pripravte si osviežujúcu limonádu z domáceho sirupu plnú chutí a vôní bazových kvetov.
Náročnosť: ľahká
Čas prípravy: 30 minút
Čas macerácie: 1 - 2 dni
Ingrediencie
- 4l hrniec plný kvetov bazy
- 4 l čistej vody
- 7 lyžičiek kyseliny citrónovej (cca 40 g)
- 1 bio citrón
- 1,5 - 2,5 kg cukru (podľa preferencie sladkosti), biely alebo trstinový (podľa preferencie farby)
ČO BY SA VÁM MOHLO HODIŤ K VARENIU A SERVÍROVANIU
- Hrniec s bazovými kvetmi zasypte kyselinou citrónovou a zalejte 4 l studenej vody. Prikryte pokrievkou a nechajte v chlade stáť 1- 2 dni.
2. Vodu zlejte cez husté cedidlo do čistého hrnca (starostlivejší môžu cedit cez plátno), pridajte na kolieska nakrájaný citrón (vrátane kôry) a priveďte k pomalému varu.
3. Do hrnca pomaly prisypte primerané množstvo cukru, krátko povarte, kým sa všetok cukor nerozpustí, a ešte horúce nalievajte do vyvarených, čistých zaváracích pohárov, ktoré hneď zatvorte.
4. V uzavretých pohároch môžete šťavu uchovávať v špajze alebo na akomkoľvek tmavom chladnejšom mieste ľubovoľne dlho, akonáhle ju však otvoríte, musíte ju už navždy mať v chladničke a spotrebovať cca do 1 mesiaca.
ĎALŠIE RECEPTY NA LETNÉ OSVIEŽENIE
18. júla 2023
Ovocný mocktail na letné večery
02. júna 2023