Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnosť | 4,93 kg |
Objem (L) | 3,2 l |
Materiál | liatina |
Umývačka riadu | áno |
Indukčný ohrev | áno |
Nepriľnavý povrch | nie |
Popis
Ikonický dizajn liatinového hrnca Staub vás očarí nielen na pohľad, ale aj svojimi vlastnosťami, vrátane jedinečného systému samopodlievania.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Oválný liatinový hrniec s pokrievkou Staub Cocotte, 27 cm / 3,2 l
Hrniec Staub je nadčasový pomocník pre dusenie, pečenie, polievky a jedlá z jedného hrnca. Varenie čohokoľvek v Staub smaltovanom liatom hrnci Cocotte je veľmi jednoduché. Hrniec vytvára spojenie medzi sporákom a vaším stolom, takže môžete servírovať priamo z neho. Vaše jedlo si zachová teplotu a na vašom stole bude vyzerať krásne. Vďaka špeciálnej úprave, sa čokoľvek čo v ňom varíte, stane lahodným a delikátnym.
Vyberte si ten svoj pravý liatinový hrniec Staub, kedy si môžete vybrať zo širokej škály farieb a objemov. Riad rady Cocotte, nabáda k pomalému vareniu, duseniu alebo aj na prípravu polievok. Zachovajte pripravovanej zelenine všetky vitamíny a chuť, mäsu zase šťavnatosť a na váš stôl prineste jedinečnú atmosféru smaltovaného riadu. Práve vďaka smaltovanému povrchu a liatinovému materiálu uchováva nádoba teplo alebo chlad oveľa dlhšiu dobu ako bežný riad. Ďalšou veľmi podstatnou výhodou liatinového riadu je použitie na všetkých typov ohrevných plôch vrátane indukcie a rúry.
- Extrémne odolný materiál
- Vhodné na všetky typy varných povrchov, vrátane indukcie
- Vhodné do rúry až do 250 ° C
- Servírovanie z rúry alebo sporáku priamo na stôl
Rozmery liatnového hrnca Staub:
- priemer 27 cm, priemer dna 22,5 cm
- výška 14,4 cm, výška bez pokrievky 9,7 cm
- dĺžka (vrátane úch) 33,5cm
- šírka 22,5 cm
- objem 3,2 l
- hmotnosť 4,5 kg
Aromatický dážď

Zlepšená konštrukcia a značná hmotnosť plochého veka so špeciálnymi hrotmi, má za následok vynikajúce zadržiavanie vlhkosti a rovnomernú distribúciu v celom hrnci.
9x efektívnejší

Malé hroty pod pokrievkou zaručujú plynulú cirkuláciu, vytvárajúcu ideálne podmienky pre pomalé varenie, perfektné pre dusenie, opekanie, pečenie a vyprážanie.
Pokrmy ešte šťavnatejšie

Staub Cocotte udržuje až o 10% viac vlhkosti počas varenia než v inom liatinovom riade.
Ďalšie výhody liatinového riadu:
- Ikonická niklová alebo mosadzná rukoväť na pokrievke je odolná až do 250 ° C
- Vyvýšený okraj samotnej pokrievky môže slúžiť na odkladanie varešky alebo pri chladení v hrnci na odloženie kociek ľadu
- Jedinečný dizajn rukoväte pre jednoduchý a bezpečný úchop samotnej liatinovej nádoby
Materiál

Liatina je veľmi odolná voči teplotným šokom, ale tiež je odolná voči poškriabaniu. Jej stály vzhľad a nadčasový dizajn sa ideálne hodí aj pre servírovanie priamo z hrnca. Vďaka svojmu nepriľnavému povrchu sa hodí aj na karamelizovanie, restovanie, dusenie ale predovšetkým pre pomalé varenie. Liatinový riad Staub sa veľmi ľahko udržuje a je veľmi pohodlný pri používaní.
Výroba
Samotná výroba liatinového riadu zahŕňa stovky vizuálnych i technických kontrol. Preto si môžete byť istí jedinečnou kvalitou a precíznosťou s ktorou do vašej domácnosti vstúpi riad Staub.

Odlievanie liateho riadu nie je ľahká úloha. Výroba začína prípravou hliníkovej formy, vďaka ktorej vznikne piesková forma určená iba k jednému odliatku. Odlievanie taveniny zo surového železa a koksu prebieha automaticky, pod dozorom ľudského oka. Z odliatku je na vibrujúcom páse postupne sklápaný zvyšok pieskovej formy a následne sa ručne začisťujú.

Výrobok už má konečný tvar, ale ešte potrebuje veľa starostlivosti, aby mal vlastnosti, ktoré sú pre liatinu typické. Potom už je na rade zušľachťovanie, kedy výrobok prechádza obrúsením náliatkov, otryskávaním oceľovým pieskom a smaltovaním, ktoré prebieha až v 3 vrstvách. Na dokončenie jedinečného hrnca už chýba len vypálenie pri teplote 800 ° C počas 30 minút.

Jedinečný liatinový riad, ktorý má nielen perfektné vlastnosti ale aj osobitý dizajn priamo z Francúzska. Aj tak by sa dala definovať značka Staub. Predstavte si rok 1974 a francúzske Alsasko, ktoré je preslávené vďaka bohatým skúsenostiam nielen v oblasti kulinárstva ale tiež kvôli remeselným zručnostiam. Práve tu založil Francis Staub spoločnosť, ktorá sa len o pár rokov neskôr spojila s michelinským šéfkuchárom Paulom Bocuse, aby prepožičal svoju tvár riadu, ktorý by podľa neho nemal chýbať v žiadnej domácnosti. Logo značky STAUB sa skladá z obrázku bociana, ktorý je tradičným znakom Alsaska a nápisu STAUB odkazujúci na jedinečnosť značky pochádzajúcej z Francúzska