Zwilling
Professional “S" sada nožov - 3 ks (kuchársky, plátkovací, na zeleninu)
Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnosť | 0,465 kg |
Materiál rukoväti | plast |
Popis
Sada 3 nožov - noža kuchárskeho, plátkovacieho a noža na zeleninu. Kolekcia Professional "S" od Zwilling J.A. Henckels. Plná črienka, nitovaná rukoväť.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Zwilling Professional“S“ sada nožov - 3 ks (kuchársky, plátkovací, na zeleninu)
Kuchársky nôž, 20 cm - Nenahraditeľný pomocník pre širokú škálu úloh. Je ideálny na prípravu rýb, mäsa, hydiny aj na prípravu vegetariánskych receptov. Uľahčí vám krájanie a rezanie nespočetného množstva najrôznejších surovín. Jeho dlhá čepeľ ho predurčuje k spracovaniu väčších surovín - pokrájaniu veľkých kusov mäsa na drobné kúsky, alebo na pokrájanie zeleniny. Široká a robustná čepeľ s jemným ostrím umožňuje rovnomerné rozloženie síl a efektívnu kontrolu rezu
Plátkovací nôž, 16 cm - robustný nôž s dlhou a rovnou čepeľou dokonale porcuje pečené a mäso.
Nôž na zeleninu, 9 cm - všestranný pomocník pri príprave a spracovaní ovocia a zeleniny. Jeho krátká čepeľ je ideálna na krájanie, vykrajovanie a čistenie ovocia a zeleniny.
Rada nožov Professional "S"
Profesionálni kuchari (aj šéfkuchári) si obľúbili osvedčenú radu nožov Professional "S". Ich dôveru si získala bezchybnou kvalitou a dnes už tradičným designem nožov s plnou črienkou s 3mi robustnými nitmi. Nože sú vykuté z jediného kusa ocele bez zvarov či spojov. Sú dokonale vyvážené a práca s nimi je nielen ľahká, ale aj bezpečná.
- špeciálna zmes najkvalitnejšej nerezovej ocele
- Sigmaforge® - nôž vykutý z jedného kusu ocele (žiadne zvary ani spoje)
- Friodur® - tvrdené mrazom - pre dlhotrvajúcu ostrosť, ktorá sa ľahko obnovuje
- ručné doostrenie a leštenie, kontrola laserom
- bezšpárová ergonomická rukoväť z odolnej syntetiky s troma nitmi
- záštita - chráni prsty a vyvažuje nôž
- tvrdosť cca 57 HRC Rockwellovy stupnice
- doživotná záruka na výrobné vady čepele
- možno umývať v umývačke riadu, odporúča sa ručné umývanie
Technológia a výroba
Špeciálna zmes tej najkvalitnejšej nemeckej ocele, vyrábaná exkluzívne pre spoločnosť Zwilling, s optimálnym pomerom chrómu a uhlíka, zaručuje tie najlepšie vlastnosti, má tvrdosť približne 57 HRC Rockwellovy stupnice. V kombinácii s prepracovanými výrobnými technológiami tak vznikajú nože, ktoré sú robustné, extrémne odolné, flexibilné, odolné proti korozii s dlhotrvajúcou ostrosťou.
Nože sú vykuté z jediného kusu ocele patentovanou technológiou SIGMAFORGE®, ktorá ešte viac vylepšuje skvelé vlastnosti kvalitnej ocele - nože sú pevnejšie a ostrie je odolnejšie voči otupeniu. Špeciálny postup tvrdenia nožov patentovanou technológiou FRIODUR®, ktorá spočíva v tvrdení mrazom. Temperovanie ocele harmonizuje ich molekulárnu štruktúru, odstraňuje vnútorne pnutie, vytvára výnimočnú pružnosť a predchádza zlomeniu čepele.
Kúžeľovitý profil čepele a laserom kontrolované ostrie v tvare písmena "V" zaisťuje excelentnú a dlhotrvajúcu ostrosť. Bezchybná geometria a dokonalé vyváženie noža tak zaručujú presné a bezpečné vedenie rezu, ktoré neunaví vašu ruku ani pri dlhšom používaní.
Záštita (zosilená oceľová časť medzi čepeľou a rukoväťou) slúží nielen k efekíivnej ochrane prstov, poskytuje zároveň pevnú oporu prstom a vyvažuje celý nôž, aby používánie nožov bolo pohodlnejšie a predovšetkým bezpečnejšie. Jej robustné prevedenie stabilizuje prenos síl z čepele na rukoväť, čím predchádza ohnutiu noža.
Ergonomicky tvarovaná rukoväť je vyrobená z kvalitného syntetického materiálu, ktorý je odolný proti nárazu a poškriabaniu a zostáva stabilný aj pri vystaveniu teplotným zmenám. K plnej črienke je rukoväť pevne prichytená 3 robustnými nitmi, kvalitné bezšpárové napojenie rukoväti k čepeli zaisťuje pohodlné používanie aj perfektnú hygienu (nezostávajú tu zvyšky potravín).
Údržba nožov Zwilling
Umývanie a čistenie
Nože Zwilling možno vďaka špeciálnej formule kvalitnej ocele umývať v umývačke riadu, no jednako nože by nemali byť vystavené teplotám nad 55°C a nemali by sa dotýkať žiadnych iných predmetov (hrnce, príbory, iné nože). Umývacie prostriedky pre umývačky riadu obsahuju často agresívne chemikálie, ktoré môžu poškodiť povrch ocele aj rukoväť, zároveň môžu skrátiť životnosť nožov a skrátiť dobu, po ktorú si uchovávajú svoju ostrosť. Ručné umývanie je k nožom šetrnejšie, a preto je odporúčané. Nože umývajte vlažnou vodou a šetrným umývacím prostriedkom jemnou stranou hubky.
Krájacia podložka
Odporúčame používať flexibilnú krájaciu podložku (lopárik) - drevenú, silikónovú či plastovú. Príliš tvrdé materiály ako je sklo, granit alebo keramika môžu za istých okolností poškodiť čepeľ a ostrie.
Ostrenie / brúsenie
Každý aj ten najlepší nôž skôr či neskôr stratí svoju pôvodnu ostrosť a je potrebné ho nabrúsiť. A pretože tupý nôž je nebezpečnejší než ostrý, odporúčame nože pravidelne brúsiť. Pokiaľ na noži vznikne "zub" či deformita, odporúčame nôž čo najskôr zveriť do rúk odborníka.
K ostreniu odporúčame používať originálne brúsky, ocieľky a brusné kamene Zwilling.
Radi vám sprostredkujeme brusenie nožov priamo u výrobcu, alebo odporúčame osvedčené nožiarstvo. Personál predajní Potten & Pannen - Staněk vám kedykoľvek rád predvedie správný postup ostrernia nožov.
Bezpečné uloženie
Skladujte nože na bezpečnom mieste (z dosahu detí), vždy dbajte na to, aby k vám smerovala rukoväť, nie čepeľ. Pri skladovaní by sa nože nemali vzájomne dotýkať.
Do dreveného bloku na nože alebo na magnetickú lištu ukladajte vždy len očistené a usušené nože.
Správný nôž
Vždy používajte ten správný nôž - veľkosť a textúra spracovávaných surovín (mäsa, zeleniny, rýb, pečiva) sa veľmi liši, a preto používajte na jednotlivé suroviny špecifické krájacie techniky a teda tiež špecifický nôž.
Podobné produkty
Ostatní si tiež kupujú
Recepty a rady
19. novembra 2024
Radšej varí, ako pečie
21. októbra 2024
Ako si vyrezať tekvicu na Halloween
20. októbra 2024