Zwilling
Pro dvojdielna súprava nožov, nôž Santoku + špikovací nôž
Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnosť | 0,327 kg |
Materiál rukoväti | plast |
Popis
Praktická súprava nožov z kolekcie Zwilling Pro od Zwilling J. A. Henckels obsahuje vševedca do kuchyne - nôž Santoku s čepeľou dlhou 18 cm - a malý špikovací nôž s dĺžkou čepele 10 cm. Oba nože sú vyrobené z kvalitnej ocele v dizajne rukoväti s tromi nitmi.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Santoku nôž
Patrí medzi nože ázijského typu. Podobne ako kuchársky nôž európskeho typu, je nôž santoku univerzálnym nožom. Pýši sa širokou a veľmi ostrou čepeľou s vyššou fazetou, ktorá pri krájaní znižuje trenie. Santoku nôž si tak poradí s krájaním, sekaním aj drvením a zvládne mäso, ryby aj zeleninu. Je takým všestranným pomocníkom v kuchyni, ktorého si obľúbite už pri prvom použití.
Špikovací nôž
Malý, ľahký a skutočne všestranný nôž so štíhlou a stredne špicatou čepeľou. Je vhodný sa na všetky kuchynské úkony od krájania cez čistenie až po špikovanie mäsa. Vďaka jeho krátkej čepeli ho môžete ľahko používať tiež na zdobenie ovocia a zeleniny.
Nože Zwilling Pro
Kolekcia nožov Zwilling Pro je vylepšeným variantom Zwilling Professional. Je vhodná pre každého, kto to myslí s varením naozaj vážne, a to bez ohľadu na to, či ide o profesionálov, či laikov. Spojením síl solingenských nožiarskych majstrov, dizajnéra Mattea Thuna a tých najlepších šéfkuchárov sa zrodil rad Zwilling Pro. Čepele nožov sú upravené tak, aby čo najlepšie zodpovedali požiadavkám profesionálov na čo najprecíznejšie, najpresnejšie, a pritom maximálne bezpečné používanie. Nože sú perfektne vyvážené, dobre padnú do ruky a majú unikátne klinovité ostrie na jednoduché a bezpečné krájanie.
Rad Pro tiež predstavuje vylepšený tvar záštity, ktorá slúži nielen na efektívnu ochranu prstov, ale poskytuje zároveň pevnú oporu prstom a vyvažuje celý nôž, aby používanie nožov bolo pohodlnejšie a predovšetkým bezpečnejšie. Zúžený tvar tiež predstavuje väčšiu kontrolu nad krájaním a umožňuje plné ostrenie nožov. Iste oceníte dnes už tradičný dizajn nožov s plnou rúčkou sa tromi robustnými nitmi.
- špeciálna zmes nehrdzavejúcej ocele vyrábaná exkluzívne pre Zwilling J.A. Henckels
- Sigmaforge® - nôž vykovaný z jedného kusa ocele (žiadne zvary ani spoje)
- Friodur® - tvrdený mrazom na dlhotrvajúcu ostrosť, ktorá sa jednoducho obnovuje
- ručné doostrenie a leštenie, kontrola laserom
- bezškárová ergonomická rukoväť z odolného plastu
- záštita - chráni prsty a nôž je dokonale vyvážený
- tvrdosť cca 57 HRC Rockwellovej stupnice
- doživotná záruka na výrobní chyby čepele
- možno umývať v umývačke riadu, odporúčané ručné umývanie
- vyrobené v Nemecku
Vysoko kvalitná zmes ocele
Na výrobu nožov používa spoločnosť Zwilling J. A. Henckels špeciálnu vysoko kvalitnú zmes ocele s optimálnym pomerom chrómu a uhlíka, ktorá je vyrábaná exkluzívne pre špecifické potreby nožov Zwilling. V kombinácii s prepracovanými výrobnými technológiami a remeselným knoh-how tak vznikajú nože s dlhotrvajúcou ostrosťou, ktoré sú robustné, extrémne odolné, flexibilné a samozrejme korózii odolné. Výsledná tvrdosť ocele je približne 57 HRC Rockwellovej stupnice.
FRIODUR® – tvrdenie ocele mrazom
Špeciálny postup kalenia, teda tvrdenia nožov, patentovanou technológiou FRIODUR® spočíva v tvrdení mrazom. Temperovanie ocele harmonizuje jej molekulárnu štruktúru, odstraňuje vnútorné pnutie v oceli, vytvára výnimočnú pružnosť a predchádza zlomeniu čepele.
Sigmaforge® – nôž vykutý z jedného kusu ocele
Nože sú vykuté z jediného kusu ocele patentovanou technológiou SIGMAFORGE®, ktorá ešte viac vylepšuje skvelé vlastnosti kvalitnej ocele – nože sú pevnejšie a ostrie je húževnatejšie a dlhšie odoláva otupeniu.
Laserom kontrolované ostrie v tvare písmena "V"
Kužeľovitý profil čepele a laserom kontrolované ostrie v tvare písmena "V" zaručuje excelentnú a dlhotrvajúcu ostrosť. Bezchybná geometria a dokonalé vyváženie noža tak zaručujú presné a bezpečné vedenie rezu, ktoré neunaví vašu ruku ani pri dlhšom používaní.
Brúsenie nožov Zwilling
Každý aj ten lepší nôž skôr či neskôr stratí svoju pôvodnú ostrosť a je potrebné ho nabrúsiť. A to aj keď používate vhodné drevené či plastové dosky na krájanie. A pretože tupý nôž je nebezpečnejší než ostrý, odporúčame nože pravidelne brúsiť či udržiavať ostrie pomocou ocieľky. Pokiaľ na noži vznikne "zub" či deformita, odporúčame nôž čo najskôr zveriť do rúk odborníka. Radi vám sprostredkujeme brúsenie nožov priamo u výrobcu, alebo odporučíme osvedčené nožiarstvo.
K ostreniu nožov Zwilling odporúčame používať originálne brúsky, ocieľky a brúsne kamene Zwilling. Vhodnou alternatívou sú však aj brúsky AnySharp. Personál predajne Potten & Pannen - Staněk vám kedykoľvek rád predvedie správny postup ostrenia nožov, prípadne si môžete prečítať všetko potrebné o brúsení v našom blogovom článku tu.
Príbeh značky Zwilling – viac ako 290 rokov úspešnej histórie
V roku 1731 zapísal Peter Henckels známku ZWILLING do registra nožiarov v nemeckom Solingene a položil tak základy medzinárodnej spoločnosti, ktorá je dnes známa po celom svete. O 40 rokov neskôr sa narodil Johann Abraham Henckels, ktorý dal spoločnosti meno, ktoré platí dodnes. To bol začiatok neobyčajne úspešného príbehu zo Solingenu, ktorého kapitola sa písala po celom svete. Výnimočný úspech jednej z najstarších značiek na svete je založený na kvalite inovatívnych výrobkov, ktoré dodnes určujú medzinárodné štandardy.
Podobné produkty
Ostatní si tiež kupujú
Recepty a rady
19. novembra 2024
Radšej varí, ako pečie
21. októbra 2024
Ako si vyrezať tekvicu na Halloween
20. októbra 2024