Opinel
Nôž na gaštany N°07
Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 13,2 × 2,6 × 13,2 cm |
Hmotnosť | 0,026 kg |
Dĺžka čepele | 4 cm |
Materiál rukoväti | drevo |
Materiál | nehrdzavejúca oceľ |
Popis
Špeciálny viacúčelový zatvárací nôž Opinel s rukoväťou z bukového dreva a krátkou, špicatou a zahnutou čepeľou z nerezovej ocele, vybavený poistkou ViroBlock. Nôž je určený nielen na zber a lúpanie jedlých gaštanov, perfektne ho využijete aj v kuchyni na lúpanie cesnaku alebo odstraňovanie kôstok a jadier z ovocia či zeleniny. Pekný a zároveň praktický darček pre prírodu milujúcich gurmánov.
- Dĺžka čepele 4 cm
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Opinel Zatvárací nôž na gaštany – všestranný pomocník pri potulkách prírodou aj do kuchyne
Perfektný vykôstkovací nôž, ktorý využijete aj pri zbere a spracovaní jedlých gaštanov alebo v kuchyni, pri práci s cesnakom – na rozdeľovaní paličiek a následné lúpanie jeho strúčikov. A samozrejme tiež pri práci s ovocím, ktoré má jadrá či kôstky, teda napríklad pri zaváraní. Vďaka jeho skladnosti a príhodne tvarovanej čepeli ho využijete aj ako hubársky nožík.
Výber kvalitných materiálov je základ
Drevo
95% dreva, z ktorého sa vyrábajú rukoväte, pochádza z udržateľne obhospodarovaných francúzskych lesov. Nedochádza k prílišnému výrubu lesov a znečisteniu ovzdušia pri dlhom transporte - tým všetkým je menej zaťažovaná príroda. Hlavný dodávateľ dreva má svoje lesné plochy vo francúzskom regióne Jura a samozrejme je držiteľom PEFC certifikátu.
Nerezová oceľ
Výber ocele na čepeľ je veľmi dôležitý, pretože ide o jeden z určujúcich materiálov samotného noža. Určuje životnosť a kvalitu samotného ostria. Pre tieto nože značky Opinel bola vybraná martenzitická nerezová oceľ európskeho pôvodu s tvrdosťou 55-57 HRC. Čepeľ týchto nožov ponúka vynikajúcu ostrosť a vysokú odolnosť proti oderu (opotrebeniu), čo jej umožňuje odolať pravidelnému kontaktu s tvrdými materiálmi, ako je napríklad keramika, bez nutnosti opätovného nabrúsenia. Nerezová oceľ má na rozdiel od uhlíkovej ocele tú výhodu, že za bežných podmienok použitia nevyžaduje žiadnu zvláštnu údržbu. Napriek tomu môže naraziť na svoje limity, najmä pri dlhodobom kontakte s agresívnym prostredím (kyselina, slaná voda, agresívny saponát...).
Zrodenie legendy
Príbeh dnes už ikonickej značky Opinel® začína v 19. storočí, kedy sa obchodník Victor-Amédée Opinel počas svojich ciest naučil kovať klince a následne založil vo Francúzsku svoju kováčsku dielňu. Po jeho smrti prevzal remeslo syn Daniel, ktorý sa stal pre miestnych farmárov "výrobcom ostrých predmetov", pretože ostrie jeho kosákov a kos bolo vyhlásené široko ďaleko ako to najostrejšie možné.
Ten pravý Opinel-zatvárací vreckový nôž si ale na svoje svetlo sveta musel ešte chvíľku počkať. Najstarší syn Daniela, Opinel Joseph, sa rozhodol ísť po stopách svojho otca a poháňaný umeleckou vášňou, spojil ručné spracovanie s vtedy najmodernejšou technológiou a vytvoril malý zázrak. Písal sa rok 1890 a svetlo sveta uzrel vreckový zatvárací nôž Opinel, nôž od prvého dňa milovaný a odovzdávaný z generácie na generáciu. Nôž, ktorý si počas ďalších rokov získal stovky tisíc fanúšikov po celom svete, stal sa bežnou súčasťou množstva domácností, a tak trošku jedným zo symbolov celého Francúzska.....
V dnešnej dobe firma vyrába nielen legendárne zatváracie outdoorové nože, ale má aj prepracovaný kuchynský program, vrátane kovaných kuchynských nožov; kúpiť si od značky Opinel dnes môžete aj nerezové príbory aj steakové nože. Viacej o značke Opinel si môžete prečítať tu.
Podobné produkty
Ostatní si tiež kupujú
Recepty a rady
29. decembra 2024
Kuchyňa robí človeka: Milan Švingál
01. decembra 2024
Kuchyňa robí človeka: Renáta Fučíková
16. novembra 2024
Kuchyňa robí človeka: Richard Bielik
03. novembra 2024