Staub
Liatinový kastrol so sklenenou pokrievkou Braiser, 28 cm
Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnosť | 5,51 kg |
Priemer | 28 |
Objem (L) | 3,7 |
Umývačka riadu | áno |
Indukčný ohrev | áno |
Nepriľnavý povrch | nie |
Materiál | liatina |
Popis
Staub Braiser kastról s priemerom 28 cm so sklenenou pokrievkou vyrobený z nadčasovej liatiny s vonkajším farebným smaltom. Univerzálny pomocník na varenie aj pečenie. Vhodný do rúry aj na indukčné varné dosky.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Liatinový kastról so sklenenou pokrievkou Staub Braiser, 28 cm
Liatinový kastról so sklenenou pokrievkou Staub Braiser kombinuje tradičné remeselné spracovanie s modernou funkčnosťou pre mimoriadny zážitok. Tento kastról so sklenenou pokrievkou je univerzálny a zvládnete v ňom pripraviť širokú paletu vašich obľúbených jedál: plnené papriky, zelnú roládu, stredomorský ratatouile aj zeleninové karí. Špeciálny vnútorný smaltovaný povrch umožňuje pripravovať jedlo s menším množstvom tuku, sklenená pokrievka zaručuje optimálnu cirkuláciu vodnej pary a vy tak môžete pripraviť jedlá s výraznou chuťou omnoho zdravšie.
Liatina výborne akumuluje a rovnomerne rozvádza teplo po celom povrchu a je vhodná na všetky druhy tepelných zdrojov, vrátane indukcie aj klasickej rúry (so sklenenou pokrievkou až do 220 °C). Špeciálny vnútorný smalt pomáha zosilnieť chuť pripravovaných pokrmov a ľahko sa udržuje čistý. Kastról je perfektný na prípravu jedla z jedného hrnca, zvlášť tak na pomalé dusenie či pečenie.
Rozmery kastróla Staub Braiser:
- Priemer: 28 cm
- Objem: 3,7 l
- Rozmer vrítane rukoväte: 36 cm
- Výška bez pokrievky: 7 cm
- Výška s pokrievkou: 16,2 cm
- Hmotnosť: 4,33 kg
- Sila dna: 0,4 cm
- Priemer dna: 22,2 cm
Materiál
Liatina je veľmi odolná voči teplotným šokom, ale tiež je odolná voči poškriabaniu. Jej stály vzhľad a nadčasový dizajn sa ideálne hodí aj na servírovanie priamo z hrnca. Vďaka svojmu nepriľnavému povrchu sa hodí aj na karamelizovanie, restovanie, dusenie, ale predovšetkým na pomalé varenie. Liatinový riad Staub sa veľmi ľahko udržuje a je veľmi pohodlné pri používaní.
Výroba
Samotná výroba liatinového riadu zahŕňa stovky vizuálnych aj technických kontrol. Preto si môžete byť istí jedinečnou kvalitou a precíznosťou s ktorou do vašej domácnosti vstúpi riad Staub.
Odlievanie liatinového riadu nie je ľahká úloha. výroba začína prípravou hliníkovej formy, vďaka ktorej vznikne piesková forma určená len na jeden odliatok. Odlievanie taveniny zo surového železa a koksu prebieha automaticky, pod dozorom ľudského oka. Z odliatku je na vibrujúcom páse postupne oklepaný zvyšok pieskovej formy a následne sa ručne začisťuje.
Výrobok už má konečný tvar, ale ešte potrebuje veľa starostlivosti, aby mal vlastnosti, ktoré sú pre liatinu typické. Potom už je na rade zušľachťovanie, kedy výrobok prechádza obrusením náliatkov, otryskávanie oceľovým pieskom a smaltovaním, ktoré prebieha až v 3 vrstvách. Na dokončenie jedinečného hrnca už chýba len vypálenie pri teplote 800 ° C počas 30 minút.
Jedinečný liatinový riad, ktorý má nielen perfektné vlastnosti ale aj osobitý dizajn priamo z Francúzska. Aj tak by sa dala definovať značka Staub. Predstavte si rok 1974 a francúzskej Alsasko, ktoré je preslávené vďaka bohatým skúsenostiam nielen v oblasti kulinárstva ale tiež kvôli remeselným zručnostiam. Práve tu založil Francis Staub spoločnosť, ktorá sa len o pár rokov neskôr spojila s michelinskými šéfkuchárom Paulom Bocuse, aby prepožičal svoju tvár riadu, ktorý by podľa neho nemal chýbať v žiadnej domácnosti. Logo značky STAUB sa skladá z obrázku bociana, ktorý je tradičným znakom Alsaska a nápisu STAUB odkazujúci na jedinečnosť značky pochádzajúcej z Francúzska.
Podobné produkty
Ostatní si tiež kupujú
Recepty a rady
04. januára 2025
Talianske rizoto s krevetami alebo slávkami a citrónom
31. decembra 2024
Sviatočný punč od srdca
31. decembra 2024
Zimné nápoje do mrazivých večerov
18. decembra 2024