Staub
Liatinový hrniec Cocotte v tvare artičoky, Ø 22 cm
Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnosť | 5,1 kg |
Priemer | 22 cm |
Objem (L) | 3 |
Umývačka riadu | áno |
Nepriľnavý povrch | nie |
Materiál | liatina |
Indukčný ohrev | áno |
Popis
Umelecké dielo do vašej kuchyne: Liatinový hrniec Staub v tvare artičoky v bazalkovo zelenej farbe.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Liatinový hrniec Staub Cocotte v tvare artičoky, Ø 22 cm
Liatinový hrniec Staub Cocotte v podobe artičoky v bazalkovo zelenej farbe predstavuje praktické umelecké dielo. Vďaka prekrásnemu remeselnému spracovaniu a farebnej glazúre priam volá po servírovaní priamo na prestretom stole. Spoľahlivo upúta pozornosť všetkých stravníkov.
Nebojte sa, to že vyzerá ako artičoka, ešte neznamená, že v ňom musíte pripravovať len zeleninu, rovnako výborný bude v nej guľáš, hovedzie po burgundsky aj zeleninová polievka.
Má priemer 22 cm a celkový objem 3 litre a spoľahlivo v ňom pripravíte hlavný chod až pre 4 osoby.
Riad rady Cocotte, nabáda k pomalému vareniu, duseniu alebo aj k príprave polievok. Zachvajte pripravovanej zelenine všetky vitamíny a chuť, mäsu zase šťavnatosť a na váš stôl prineste jedinečnú atmosféru smaltovaného riadu. Práve vďaka smaltovanému povrchu a liatinovému materiálu uchováva nádoba teplo alebo chlad ďaleko dlhší čas než bežný riad. Ďalšou veľmi podstatnou výhodou liatinového riadu je použitie na všetkých typov ohrevných plôch vrátane indukcie a rúry.
- Liatina = extrémne odolný materiál, ktorý výborne akumuluje a rovnomerne rozvádza teplo
- Vonkajší farebný smalt, vnútorný tmavý smalt pre zvýraznenie chuti
- Výstupky na vnútornej strane pokrievky podporujú "aromatický dážď", vďaka ktorému sa mäso nevysuší
- Vhodný na všetky typy varných povrchov, vrátane indukcie
- Vhodný do rúry až do 250°C
- Servírovanie z rúry alebo sporáku priamo na stôl
Rozmery:
- Priemer 22 cm, priemer dna 19,2 cm
- Sila dna 0,4 cm
- Objem 3,0 l
- Hmotnosť 4,4 Kg
- Rozmer vrátane úch: 29 cm
- Výška s pokrievkou 19,6 cm
Aromatický dážď
Zlepšená konštrukcia a značná hmotnosť plochého veka so špeciálnymi hrotmi, má za následok vynikajúce zadržovanie vlhkosti a rovnomernú distribúciu v celom hrnci.
9x efektívnejší
Malé hroty pod pokrievkou zaručujú plynulú cirkuláciu, vytvárajúce ideálne podmienky pre pomalé varenie, perfektné na dusenie, opekanie, pečenie a smaženie.
Pokrmy ešte šťavnatejšie
Staub Cocotte udržuje až o 10% viac vlhkosti počas varenia než v inom liatinovom riade.
Ďalšie výhody liatinového riadu:
- Ikonická niklová alebo mosadzná rukoväť na pokrievke je odolná až do 250°C
- Vyvýšený okraj samotnej pokrievky môže slúžiť na odkladanie varešky alebo pri chladení v hrnci na odloženie kociek ľadu
- Jedinečný design rukoväte pre jednoduchý a bezpečný úchop samotnej liatinovej nádoby
Materiál
Liatina je veľmi odolná voči teplotným šokom, ale tiež je odolná voči poškriabaniu. Jej stály vzhľad a nadčasový dizajn sa ideálne hodí aj na servírovanie priamo z hrnca. Vďaka svojmu nepriľnavému povrchu sa hodí aj na karamelizovanie, restovanie, dusenie, ale predovšetkým na pomalé varenie. Liatinový riad Staub sa veľmi ľahko udržuje a je veľmi pohodlné pri používaní.
Výroba
Samotná výroba liatinového riadu zahŕňa stovky vizuálnych aj technických kontrol. Preto si môžete byť istí jedinečnou kvalitou a precíznosťou s ktorou do vašej domácnosti vstúpi riad Staub.
Odlievanie liatinového riadu nie je ľahká úloha. výroba začína prípravou hliníkovej formy, vďaka ktorej vznikne piesková forma určená len na jeden odliatok. Odlievanie taveniny zo surového železa a koksu prebieha automaticky, pod dozorom ľudského oka. Z odliatku je na vibrujúcom páse postupne oklepaný zvyšok pieskovej formy a následne sa ručne začisťuje.
Výrobok už má konečný tvar, ale ešte potrebuje veľa starostlivosti, aby mal vlastnosti, ktoré sú pre liatinu typické. Potom už je na rade zušľachťovanie, kedy výrobok prechádza obrusením náliatkov, otryskávanie oceľovým pieskom a smaltovaním, ktoré prebieha až v 3 vrstvách. Na dokončenie jedinečného hrnca už chýba len vypálenie pri teplote 800 ° C počas 30 minút.
Jedinečný liatinový riad, ktorý má nielen perfektné vlastnosti ale aj osobitý dizajn priamo z Francúzska. Aj tak by sa dala definovať značka Staub. Predstavte si rok 1974 a francúzskej Alsasko, ktoré je preslávené vďaka bohatým skúsenostiam nielen v oblasti kulinárstva ale tiež kvôli remeselným zručnostiam. Práve tu založil Francis Staub spoločnosť, ktorá sa len o pár rokov neskôr spojila s michelinskými šéfkuchárom Paulom Bocuse, aby prepožičal svoju tvár riadu, ktorý by podľa neho nemal chýbať v žiadnej domácnosti. Logo značky STAUB sa skladá z obrázku bociana, ktorý je tradičným znakom Alsaska a nápisu STAUB odkazujúci na jedinečnosť značky pochádzajúcej z Francúzska.
Podobné produkty
Ostatní si tiež kupujú
Recepty a rady
04. januára 2025
Talianske rizoto s krevetami alebo slávkami a citrónom
31. decembra 2024
Sviatočný punč od srdca
31. decembra 2024
Zimné nápoje do mrazivých večerov
18. decembra 2024