Weber
Gril na drevené uhlie gril Go-Anywhere
Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 0 × 31 × 0 cm |
Hmotnosť | 6 kg |
Typ grilu | na uhlie |
Elektrické | nie |
Popis
Malý, kompaktný a ľahko prenosný gril na drevené uhlie Weber Go-Anywhere.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
V posledných rokoch sa aj k nám dostal trend vidieckeho varenia s priateľmi. Tento gril na drevené uhlie s grilovacou plochou 41 x 25 cm a pochrómovaným grilovacím roštom je vhodným spoločníkom, či už idete stanovať, kempovať, alebo si jednoducho chcete vychutnať grilovanie s priateľmi v parku.
Technické info a rozmery:
grilovací rošt: 42 x 26 cm
hmotnosť: 5,2 kg
výška x šírka x hĺbka: 37 x 53 x 31 cm
Predĺžená záruka
- 10 rokov záruka na kotlík a poklop (telo grilu)
- 5 rokov záruka na držadlá a čistiaci systém
- 2 roky záruka na ostatné dielce
Otočné nohy
Aby bol gril ešte viac praktický, má vo svojej základnej zostave otočné nohy, ktoré okrem toho, že slúžia ako poistka, keď gril prenášate, tak pri grilovaní chránia zem pred ošľahaním.
Bezpečnost nadovšetko
Vďaka držadlu z duroplastu s tepelným štítom je manipulácia s grilom naozaj hračka. Držadlo je ďalej odolné voči teplu a UV žiareniu.
Regulácia teploty
Na poklope sú dva prieduchy s hliníkovým uzáverom na jednoduchú obsluhu pri regulácii teploty.
Rošt
Grilovací rošt je pochromovaný na lepšiu údržbu.
Stavba grilu
Telo grilu (kotol s poklopom) je samozrejme porcelánom smaltovaný na vyššiu odolnosť a lepšie uchovávanie tepla.
Prečo grilovať s poklopom?
Poklop je najdôležitejšou súčasťou OGS "Originálny grilovací systém". Vďaka uzavretému poklopu môže vzduch cirkulovať, a tak vďaka správnemu pomeru vzduchu a žiaru bude váš pokrm pripravený nielen rýchlejšie a rovnomernejšie, ale aj šetrnejšie. Navyše vďaka poklopu môžete grilovať aj v zime!
Priama grilovacia metóda
Priame grilovanie závisí na jednej veci, a to je rozloženie uhlíkov, ktoré budú priamo pod grilovanou surovinou. Ak chystáte grilovanie steakov, špízov, zeleniny alebo iného pokrmu, ktorý negrilujete dlhšie ako 30 minút, je táto metóda práve pre vás.
Nepriama grilovacia metóda
Nepriama grilovacia technika sa využíva predovšetkým ako náhrada pečenia v rúre. Závisí od rozloženia žeravých uhlíkov, nie sú priamo pod grilovanou surovinou. Pri nepriamej grilovacej technike môžete pripraviť koláč, väčšie kúsky mäsa alebo akýkoľvek pokrm, ktorý na svoju prípravu potrebuje viac ako 30 minút.
Pred vynálezom kotlového grilu sa grilovalo iba v otvorených tehlových griloch, ktoré neboli prenosné, a pri nepriaznivom počasí sa nedali nijako chrániť - nebol k dispozícii žiaden poklop, ktorý by ochránil žeravé palivo, nieto pripravovaný pokrm.
Veľký priaznivec grilovania, dobrého jedla, ale aj otec jedenástich detí George Stephen (zakladateľ firmy Weber) nebol s týmto štýlom grilovania spokojný a ani zmierený. Premýšľal, ako súčasný spôsob grilovania zmeniť, aby to bolo ľahšie a praktickejšie. Revolučný nápad využiť na konštrukciu záhradného grilu lodné bójky sa zrodil pri plachtení. Písal sa rok 1952 a George Stephen vytvoril prototyp kotlového grilu tak, že rozdelil kovovú bójku, keď spodnej časti pridal nohy a vytvoril z nej kotol a hornú časť použil ako poklop. V podobnom dizajne je kotlový gril značky Weber existuje dodnes.
Vďaka nápadu s kovovou bójkou vznikla firma Weber, ktorá kladie dôraz na spojenie vysokej kvality, ale aj dlhoročnej spoľahlivosti.
Podobné produkty
Ostatní si tiež kupujú
Recepty a rady
09. mája 2024
Šťavnaté morčacie burgre na grile s chrenovým dipom
09. mája 2024
Ako vybrať gril?
24. júla 2023
Detské letné radovánky
22. mája 2023