Zwilling
Four Star sada nožov, 3 ks (kuchársky, plátkovací, špikovací)
Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnosť | 0,403 kg |
Materiál rukoväti | plast |
Popis
Súprava klasických a osvedčených nožov kolekcie Four Star od Zwilling J.A. Henckels. Bezškára syntetická rukoväť, ktorá spĺňa aj najprísnejšie hygienické normy.
Súprava obsahuje:
- 1x kuchársky nôž Four Star, dĺžka čepele 20 cm
- 1x plátkovací nôž Four Star, dĺžka čepele 16 cm
- 1x špikovací nôž Four Star, dĺžka čepele 10 cm
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Súprava nožov Four Star, 3 ks (kuchársky, plátkovací, špikovací)
Súprava 3 najpoužívanejších kuchynských nožov z kolekcie Four Star od nemeckého výrobcu Zwilling J.A. Henckels obsahuje nôž kuchársky, plátkovací a nôž špikovací.
Kuchársky nôž
Kuchársky nôž vám uľahčí krájanie a rezanie mnohých najrôznejších surovín. Jeho dlhá a silná čepeľ s jemným ostrím umožňuje rovnomerné rozloženie sily a efektívnu kontrolu rezu. Je predurčený na spracovanie nielen väčších surovín, ale aj na krájanie byliniek. Ľahko s ním nakrájate veľké kusy mäsa či pripravíte malé kúsky zeleniny či ovocia.
Plátkovací nôž
Robustný nôž s dlhou a rovnou čepeľou. Je vhodný na krájanie plátkov surového aj tepelne upraveného mäsa. Je dostatočne presný pri reze a vďaka tomu sa teda dokonale hodí na porciovanie rozbifu, šunky či salámy.
Špikovací nôž
Malý, ľahký a skutočne všestranný nôž so štíhlou a stredne špicatou čepeľou. Je vhodný sa na všetky kuchynské úkony od krájania cez čistenie až po špikovanie mäsa. Vďaka jeho krátkej čepeli ho môžete ľahko používať tiež na zdobenie ovocia a zeleniny.
Rada nožov Four Star
S kolekciou nožov Four Star spôsobil Zwilling J.A. Henckels v roku 1976 doslova revolúciu na poli kuchynských nožov určených nielen pre profesionálov ale aj hobby kuchárov. Okrem použitia tých najkvalitnejších materiálov, bola využitá aj revolučná technológia s bezškárovou syntetickou ergonomickou rukoväťou plynule nadväzujúcu na čepeľ vykutú z jedného kusu tej najkvalitnejšej nerezovej ocele tvrdenej mrazom. Výsledkom spojenia kvalitných materiálov a nových technologických postupov je tak nôž, ktorého čepeľ je odolná, dobre vyvážená, pružná s dlhotrvajúcou ostrosťou.
- špeciálna zmes najkvalitnejšej nerezovej ocele
- Sigmaforge® - nôž vykutý z jedného kusu ocele (žiadne zvary ani spoje)
- Friodur® - tvrdenie mrazom pre dlhotrvajúcu ostrosť, ktorá sa ľahko obnovuje
- ručné doostrenie a leštenie, kontrola laserom
- bezškárová ergonomická rukoväť z odolnej syntetiky
- záštita - chráni prsty a vyvažuje nôž
- tvrdosť cca 57 HRC Rockwellovej stupnice
- doživotná záruka na výrobné chyby čepele
- možno umývať v umývačke riadu, odporúčané ručné umývanie
Vysoko kvalitná zmes ocele
Na výrobu nožov používa spoločnosť Zwilling J. A. Henckels špeciálnu vysoko kvalitnú zmes ocele s optimálnym pomerom chrómu a uhlíka, ktorá je vyrábaná exkluzívne pre špecifické potreby nožov Zwilling. V kombinácii s prepracovanými výrobnými technológiami a remeselným knoh-how tak vznikajú nože s dlhotrvajúcou ostrosťou, ktoré sú robustné, extrémne odolné, flexibilné a samozrejme korózii odolné. Výsledná tvrdosť ocele je približne 57 HRC Rockwellovej stupnice.
FRIODUR® – tvrdenie ocele mrazom
Špeciálny postup kalenia, teda tvrdenia nožov, patentovanou technológiou FRIODUR® spočíva v tvrdení mrazom. Temperovanie ocele harmonizuje jej molekulárnu štruktúru, odstraňuje vnútorné pnutie v oceli, vytvára výnimočnú pružnosť a predchádza zlomeniu čepele.
Sigmaforge® – nôž vykutý z jedného kusu ocele
Nože sú vykuté z jediného kusu ocele patentovanou technológiou SIGMAFORGE®, ktorá ešte viac vylepšuje skvelé vlastnosti kvalitnej ocele – nože sú pevnejšie a ostrie je húževnatejšie a dlhšie odoláva otupeniu.
Laserom kontrolované ostrie v tvare písmena "V"
Kužeľovitý profil čepele a laserom kontrolované ostrie v tvare písmena "V" zaručuje excelentnú a dlhotrvajúcu ostrosť. Bezchybná geometria a dokonalé vyváženie noža tak zaručujú presné a bezpečné vedenie rezu, ktoré neunaví vašu ruku ani pri dlhšom používaní.
Brúsenie nožov Zwilling
Každý aj ten lepší nôž skôr či neskôr stratí svoju pôvodnú ostrosť a je potrebné ho nabrúsiť. A to aj keď používate vhodné drevené či plastové dosky na krájanie. A pretože tupý nôž je nebezpečnejší než ostrý, odporúčame nože pravidelne brúsiť či udržiavať ostrie pomocou ocieľky. Pokiaľ na noži vznikne "zub" či deformita, odporúčame nôž čo najskôr zveriť do rúk odborníka. Radi vám sprostredkujeme brúsenie nožov priamo u výrobcu, alebo odporučíme osvedčené nožiarstvo.
K ostreniu nožov Zwilling odporúčame používať originálne brúsky, ocieľky a brúsne kamene Zwilling. Vhodnou alternatívou sú však aj brúsky AnySharp. Personál predajne Potten & Pannen - Staněk vám kedykoľvek rád predvedie správny postup ostrenia nožov, prípadne si môžete prečítať všetko potrebné o brúsení v našom blogovom článku tu.
Príbeh značky Zwilling – viac ako 290 rokov úspešnej histórie
V roku 1731 zapísal Peter Henckels známku ZWILLING do registra nožiarov v nemeckom Solingene a položil tak základy medzinárodnej spoločnosti, ktorá je dnes známa po celom svete. O 40 rokov neskôr sa narodil Johann Abraham Henckels, ktorý dal spoločnosti meno, ktoré platí dodnes. To bol začiatok neobyčajne úspešného príbehu zo Solingenu, ktorého kapitola sa písala po celom svete. Výnimočný úspech jednej z najstarších značiek na svete je založený na kvalite inovatívnych výrobkov, ktoré dodnes určujú medzinárodné štandardy.
Podobné produkty
Ostatní si tiež kupujú
Recepty a rady
19. novembra 2024
Radšej varí, ako pečie
21. októbra 2024
Ako si vyrezať tekvicu na Halloween
20. októbra 2024