Staub
Liatinová panvica na palacinky , 30 cm
Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnosť | 2,4 kg |
Priemer | 30 |
Nepriľnavý povrch | nie |
Umývačka riadu | áno |
Indukčný ohrev | áno |
Odnímateľná rukoväť | nie |
Popis
Panvica na palacinky Staub s priemerom 30 cm je vyrobená zo smaltovanej liatiny.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Liatinová panvica na palacinky Staub, 30 cm
Liatinová okrúhla panvica na palacinky má priemer 30 cm a vďaka svojej hmotnosti dobre dolieha na všetky tepelné zdroje a umožňuje optimálnu a rovnomernú distribúciu tepla po celej ploche panvice až k okrajom. Palacinka sa tak osmaží naozaj rovnomerne, bez pripaľovania a nadužívania oleja.
Znížené okraje uľahčujú roztieranie cesta a ľahké obracanie palaciniek. Pripravte si klasické palacinky, tenké francúzske crêpes, ale i zemiakové placky. Na sladko i na slano.
- Extrémne odolná smaltovaná liatina
- Vhodné na všetky typy varných povrchov vrátane indukčnej varnej dosky i do rúry
- súčasťou balenia je obracačka a nástroj na roztieranie cesta (bukové drevo)
- priemer: 30 cm
- dĺžka vrátane rukoväti: 53,2 cm
- hmotnosť: 2,4 kg
Materiál
Liatina je veľmi odolná nielen voči teplotným šokom, ale aj voči poškriabaniu. Jej stály vzhľad a nadčasový dizajn sa ideálne hodia aj na servírovanie priamo z hrnca. Vďaka svojmu nepriľnavému povrchu sa hodia aj na karamelizovanie, restovanie, dusenie, ale predovšetkým na pomalé varenie. Liatinový riad Staub sa veľmi ľahko udržiava a je veľmi pohodlný pri používaní.
Výroba
Samotná výroba liatinového riadu zahŕňa stovky vizuálnych i technických kontrol. Preto si môžete byť istí jedinečnou kvalitou a precíznosťou se kterou do vaši domácnosti vstoupí nádobí Staub.
Odlievanie liateho riadu nie je ľahká úloha. Výroba začína prípravou hliníkovej formy, vďaka ktorej vznikne piesková forma určená iba k jednému odliatku. Odlievanie taveniny zo surového železa a koksu prebieha automaticky pod dozorom ľudského oka. Z odliatku je na vibrujúcom páse postupne sklepávaný zvyšok pieskovej formy a následne sa ručne začisťuje.
Výrobok už má konečný tvar, ale ešte potrebuje veľa starostlivosti, aby mal vlastnosti, ktoré sú pre liatinu typické. Potom je už na rade zušľachťovanie, kedy výrobok prechádza obrúsením náliatkov, otryskávaním oceľovým pieskom a smaltovaním, ktoré prebieha až v 3 vrstvách. Na dokončenie jedinečného hrnca už chýba len vypálenie pri teplote 800 ° C počas 30 minút.
Jedinečný liatinový riad, ktorý má nielen perfektné vlastnosti, ale aj osobitý dizajn priamo z Francúzska. Aj tak by sa dala definovať značka Staub. Predstavte si rok 1974 a francúzskej Alsasko, ktoré je preslávené vďaka bohatým skúsenostiam nielen v oblasti kulinárstva, ale tiež kvôli remeselným zručnostiam. Práve tu založil Francis Staub spoločnosť, ktorá sa len o pár rokov neskôr spojila s michelinskými šéfkuchárom Paulom Bocuseom, aby prepožičal svoju tvár riadu, ktoré by podľa neho nemalo chýbať v žiadnej domácnosti. Logo značky STAUB sa skladá z obrázka bociana, ktorý je tradičným znakom Alsaska, a nápisu STAUB, ktorý odkazuje na jedinečnosť značky pochádzajúcej z Francúzska.
Podobné produkty
Ostatní si tiež kupujú
Recepty a rady
04. januára 2025
Talianske rizoto s krevetami alebo slávkami a citrónom
19. novembra 2024
Radšej varí, ako pečie
09. októbra 2024