Nordic Ware
Forma na bábovku Swirl, zlatá, 2,4 l
Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnosť | 0,5902 kg |
Priemer | 26 |
Materiál | hliník |
Objem (L) | 2,4 l |
Nepriľnavý povrch | áno |
Umývačka riadu | nie |
Popis
Precízne vypracovaná kovová forma na pečenie klasického tvaru, ktorý pripomína vodný vír. Objem 2,36 l (10 cup), zlaté vyhotovenie.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Forma na bábovku Nordic Ware Swirl, zlatá, 2,4 l
Dizajn klasickej staročeskej bábovky, avšak v modernejšom štýle, poteší tak nielen tradicionalistov, ale aj vyznávačov moderného štýlu pečenia. Vírivý tvar bábovky obzvlášť vynikne pri použití svetlých poliev. Forma sa hodí na prípravu sladkých i slaných kúskov vrátane rôznych želé a penových dezertov.
- materiál: liaty hliník, vnútri nepriľnavý povrch
- farba: zlatá
- objem: 2,36 l (10 cup)
- rozmery: Ø 25,5 cm, výška 9,1 cm
- záruka: 10 rokov
- vyrobená v USA
- zdravotne neškodná
Forma je vyrobená z masívneho liateho hliníka, ktorý zaisťuje perfektný rozvod tepla. Sám výrobca tak odporúča znížiť pri pečení teplotu pokojne až o 15 ° C, ako je uvedené v receptoch. Na čo najkvalitnejší výsledok odporúčame pečenie hutnejších ciest (maslových, trených, kysnutých), ktoré dajú vyniknúť všetkým detailom formy.
Pokyny na údržbu
- Pred prvým použitím a po každom následujúcom umyte ručne teplou vodou so saponátom.
- Nepoužívajte kovové predmety či drôtenky.
- Na odstránenie odolnejších usadenín cesta použite mäkkú kefku.
- Formu napĺňate maximálne do 2/3.
- Nikdy nepoužívajte na vymazovanie olivový olej, slnečnicový olej ani iné bežné stolové oleje.
- Odporúčame formu vymazovať masťou alebo rozpusteným maslom, prípadne vystriekať špeciálnym, na to určeným olejom v spreji, a posypať (polohrubou múkou alebo kokosom).
Ľudský prístup
Nádherné bábovkové formy značky Nordic Ware sú vyrábané s viditeľnou starostlivosťou a to aj vďaka tomu, že pri výrobe dochádza tiež na ručné opracovanie. Proces vytvorenia unikátnych báboviek v Nordic Ware zdokonaľujú už viac ako 70 rokov, aby formy boli nielen jedinečné, ale tiež dokonale funkčné.
Materiál
Hliník, ktorý sa používa na výrobu foriem, sa v prvom kroku roztaví pri teplote 650 ° C a následne potom vteká ako tekutý do záchytnej komory, kde tlakové rameno vtláča tekutý hliník do formy. Tento proces musí byť rýchly, pretože trvá len pár sekúnd, kým hliník stuhne. Potom sa forma otvorí a je možné z nej vybrať veľmi horúcu, ale pevnú hliníkovú formu na bábovku. Hliník je veľmi tvárny, preto môžu byť formy Nordic Ware sformované do najmenšieho detailu.
Povrch
Po odliatí do príslušného tvaru má ale forma pred sebou ešte dlhú cestu a prvým krokom je orezanie prebytočného hliníka po obvode formy. Potom sa odošle na ďalšie spracovanie, kde prechádza radom dokončovacích procesov vrátane začisťovania pomocou vibračného zariadenia, ochranného postreku proti korózii a zdrsnenia povrchu. Ďalej sa dôkladne umyjú a prenesú na výrobný proces, kde je vybavená nepriľnavým povrchom a vytvrdená pomocou živice bez prímesí PFOA.
Americká značka Nordic Ware začala svoju históriu písať v roku 1946, kedy firmu založil metalurgický inžinier so švédskymi koreňmi David Dalquist spolu so svojou manželkou Dorothy. Do povedomia zákazníkov sa dostala až s príchodom roku 1950, kedy Davida navštívila skupina gazdiniek a požiadala ho o vytvorenie klasickej bábovkovej formy, ktorú poznali zo svojich európskych domovín. David ich priania vypočul a vytvoril svetovoznáme Bundt, čo je patentovo chránené označenie bábovkových foriem na pečenie. Ďalší zvrat prišiel v roku 1966. V americkom Houstone sa konala prestížna súťaž v pečení (Pillsbury Bake-Off), kde súťažiaca Ella Helfrich obsadila 2. miesto s formou Nordic Ware s otvorom uprostred a upiekla dnes už ikonický recept Fudge Tunel, ktorý zaručil slávu nielen jej, ale hlavne značke Nordic Ware, ktorá sa doslova cez noc stala hitom.
Dnes má formu Nordic Ware takmer 70 miliónov domácností, a toto číslo stále rastie. Spoločnosť sídli v Minneapolis v štáte Minnesota, kde má tiež svoje vývojové centrum. Značka Nordic Ware totiž neustále obmieňa svoj predajný sortiment o nové tvary a sezónne formy. Keď je forma navrhnutá, vytlačí sa najskôr 3D model a potom sa môže začať s výrobou formy. Všetko od vzniku až po expedíciu výrobku na jednom mieste.
Podobné produkty
Ostatní si tiež kupujú
Recepty a rady
29. decembra 2024 Josef Maršálek
Empanandy s nivou a pekanovými orieškami
29. decembra 2024
Citrónová bábovka podľa Milana Švingála
27. novembra 2024
Pomocníci k vianočnému pečeniu
18. novembra 2024