Zwilling
Enfinigy ohrievač sous-vide, biely
Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnosť | 1,26 kg |
Príkon | 1200 |
Materiál | nehrdzavejúca oceľ |
Popis
Kompaktný ponorný varič Zwilling Enfinigy sprístupní metódu varenia „sous-vide“ aj bežným domácnostiam. Vaše pokrmy z mäsa, zeleniny alebo ovocia vás prekvapia výnimočnou chuťou a šťavnatosťou. Vďaka pomalému vareniu pri nízkej teplote si zachovajú živiny, farbu, tvar a nevysušia sa.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Čo je varenie metódou sous-vide?
Ide o varenie vakuovaných potravín vo vodnom kúpeli udržiavanom pri stálej teplote, pri ktorej sa zachovávajú výživové hodnoty potravín. Na vákuovanie sa používajú kvalitné potraviny a opakovane použiteľné vrecúška uzatvárateľné na zips, ktoré sú šetrnejšie k životnému prostrediu. Vďaka tomu, že suroviny neprichádzajú do priameho kontaktu s vodou a varia sa vo vlastnej šťave, ponechávajú si svoju pôvodnú farbu, majú výraznejšiu chuť a sú šťavnatejšie. Mäso je krehké, ale pritom pevné, zelenina al dente. Metóda sous-vide je jednoduchá a navyše zaisťuje dokonalé výsledky varenia. Sú pre ňu dôležité dva faktory: teplota suroviny v jej jadre a čas potrebný na jej uvarenie. Záleží na tom, akú potravinu chcete pripravovať. Ryby sa varia napríklad pri teplotách medzi 41 a 65 ° C, hovädzie mäso pri teplotách medzi 60 a 65 ° C, bravčové mäso, hydina či divina potom medzi 50 a 75 ° C. Ovocie a zelenina vydržia 65 až 85 ° C. Strukoviny a obilniny sa zase varia pri teplotách blízkych varu.
Čo potrebujete, aby ste mohli variť ako v michelinskej reštaurácii?
Na optimálnu funkčnosť variča sous-vide Enfinigy potrebujete väčší hrniec s objemom 6–20 litrov, vakuovacie vrecúška Fresh & Save, ktoré odolávajú i vysokým teplotám, a vakuovaciu pumpu z rovankej kolekcie. Pri istej zručnosti si vystačíte iba s vákuovacími vreckami, z ktorých vytlačíte vzduch, ale to sa nemusí vždy podariť na 100 %. Namiesto uzatvárateľných zip-lock vrecúšok môžete pre sous-vide používať aj sous-vide vrecúška so silnými švami, plastovú potravinársku fóliu či zaváracie poháre. Pri všetkých plastových produktoch je potrebné kupovať kvalitné produkty určené na styk s potravinami a vhodné na varenie vo vysokých teplotách. Vákuované potraviny vložíte do nádoby, na tú nasadíte ohrievač Enfinigy, nastavíte čas a teplotu a prípadne dolejete vodu do hrnca. Pokiaľ chcete dosiahnuť lahodnú chuť pečienky či grilovaného mäsa, môžete mäso ešte opiecť v rúre, na grile či grilovacej panvici.
Podobné produkty
Ostatní si tiež kupujú
Recepty a rady
06. novembra 2024
Talianske cestoviny ako kráľovné každej kuchyne
20. októbra 2024
Grécky šalát podľa Adriany Žiačkovej
20. septembra 2024
Domáca zmrzlina podľa Daniela Pašku
17. septembra 2024