Knihy
Kulinárium, kuchárka Zdeňka Pohlreicha
Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnosť | 1,372 kg |
Popis
Kuchárka so 100 receptami a 17 metodikami, s lákavými fotografiami jedál a osobitými ilustráciami od Josefa Blechy a Lukáše Hudce.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Kulinárium, kuchárka Zdeňka Pohlreicha
Varte doma v pokoji. Šéfkuchár Zdeněk Pohlreich vás polopate zoznámi s "tajomstvami" kuchárskych metód. Akonáhle ich už zvládnete, už vás nič nezaskočí pri príprave akéhokoľvek pokrmu.
„O receptoch varenie nie je,“ hovorí Zdeněk Pohlreich. „Celý vtip je v tom, že akonáhle ovládnete pravidlá, už sa len zaujímate o ponuku matky prírody, ktorú spracujete tým najlepším možným spôsobom.“
Aby sme vás naladili, skúste si pripraviť jeden zo 100 receptov, ktorý v kuchárke nájdete:
Berlínsky rezeň s poľníčkovým šalátom
Doba prípravy: 30 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie:
600 g bravčového stehna
4 lyžice kremžskej horčice
4 lyžice struhaného chrenu
150 g hladkej múky
1 vajce
100 g strúhanky
zhruba 300 ml rastlinného oleja
na smaženie
soľ
1 citrón na podávanie
Šalát
200 g poľníček
1 malá šalotka
1 lyžica dijonskej horčice
1 lyžice vinného octu
2 lyžice citrónovej šťavy
3 lyžice extra panenského olivového oleja
4 lyžice vody
soľ
Postup:
- Stehno rozkrájajte na štyri rovnako silné plátky, naklepte ich a osoľte z oboch strán. Horčicu zmiešajte s chrenom a zmesou potrite rezne po jednej strane.
- Obaľte ich v trojobale – najprv v múke, potom v rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke.
- V hrnci rozohrejte zhruba 4cm vrstvu oleja a usmažte v ňom na vyššom strednom stupni obalené rezne dozlata, zhruba 3 minúty z každej strany.
- Dĺžka smaženia záleži na hrúbke mäsa. Vyberte ich a nechajte prebytočný tuk odkvapkať na papierovej utierke.
Poľníček umyte a nechajte odkvapkať. Šalotku nakrájajte nadrobno a vymiešajte ju s horčicou, soľou, octom, citronóvou šťavou, olivovým olejom a vodou dohladka. Prelejte cez poľníček a podávajte s rezňom a mesiačikom citrónu.
Tak prajeme dobrú chuť!
Podobné produkty
Ostatní si tiež kupujú
Recepty a rady
06. novembra 2024
Talianske cestoviny ako kráľovné každej kuchyne
20. októbra 2024
Grécky šalát podľa Adriany Žiačkovej
20. septembra 2024
Domáca zmrzlina podľa Daniela Pašku
17. septembra 2024