Parametre a popis
Parametre
Rozmery (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnosť | 0,131 kg |
Materiál rukoväti | plast |
Dĺžka čepele | 13 cm |
Popis
Stredne veľký nôž s vrúbkovaným ostrím. Perfektný na krájanie pečiva, mäkkého ovocia a zeleniny, syru i údenín. Kolekcia TWIN Cuisine od Zwilling J.A. Henckels. Dĺžka čepele 13 cm. Plné pretočenie črienky, ergonomická rukoväť.
Produkt nájdete pod
Dlhý popis
Zwilling TWIN Cuisine, Univerzálny nôž, 13 cm
Univerzálny nôž - nôž hodiaci sa na všetko. Či už chcete krájať čokoľvek, vrúbkované ostrie perfektne krája klobásy a syry, ale aj paradajky a bagety. Ergonomická rukoväť, pretočená črienky. Dĺžka čepele 130 mm.
Rad nožov TWIN Cuisine
Kolekcia nožov TWIN Cuisine od Zwilling J. A. Henckels vás na prvý pohľad zaujme revolučným vyhotovením rukoväti. Horizontálne prevrátená črienka je jedinečným patentovaným konštrukčným riešením, ktoré nenájdete u žiadnych iných nožov Zwilling. V spojení s kovovou pätkou s logom Zwilling J. A. Henckels a robustnou záštitou potom dodáva nožu nielen elegantný moderný vzhľad, ale predovšetkým perfektné vyváženie, čo umožňuje bezpečnú a pohodlnú manipuláciu. Ergonomicky tvarovaná rukoväť z čierneho bezškárového syntetického materiálu je neoddeliteľne prichytená k plnej rukoväti. Nože sú vykované z jedného kusa najkvalitnejšej ocele bez zvarov či spojov a vynikajú excelentnou dlhotrvajúcou ostrosťou.
- plná horizontálna črienka
- špeciálna zmes nehrdzavejúcej ocele
- Sigmaforge® - nôž vykovaný z jedného kusa ocele (žiadne zvary ani spoje)
- Friodur® - dlhotrvajúca ostrosť, ktorá sa ľahko obnovuje
- ručné doostrenie a leštenie, kontrola laserom
- bezškárová ergonomická rukoväť z odolného syntetického materiálu
- záštita - chráni prsty a vyvažuje nôž
- tvrdosť cca 57 HRC Rockwellovej stupnice
- doživotná záruka na výrobné chyby čepele
- možno umývať v umývačke riadu, odporúčané ručné umývanie
Technológia a výroba
Špeciálna zmes tej najkvalitnejšej nemeckej ocele, vyrábanej exkluzívne pre spoločnosť Zwilling s optimálnym pomerom chrómu a uhlíka, zaručuje tie najlepšie vlastnosti, má tvrdosť približne 57 HRC Rockwellovej stupnice. V kombinácii s prepracovanými výrobnými technológiami tak vznikajú nože, ktoré sú robustné, extrémne odolné, flexibilné, odolné voči korózii s dlhotrvajúcou ostrosťou.
Nože sú vykované z jedného kusu ocele patentovanou technológiou SIGMAFORGE®, ktorá ešte navyše vylepšuje skvelé vlastnosti kvalitnej ocele - nože sú pevnejšie a ostrie je odolnejšie voči otupeniu. Špeciálny postup tvrdenia nožov patentovanou technológiou FRIODUR®, ktorá spočíva v tvrdení mrazom. Temperovanie ocele harmonizuje jej molekulárnu štruktúru, odstraňuje vnútorné pnutie, vytvára výnimočnú pružnosť a predchádza zlomeniu čepele.
Kužeľovitý profil čepele a laserom kontrolované ostrie v tvare písmena "V" zaisťuje excelentnú a dlhotrvajúcu ostrosť. Bezchybná geometria a dokonalé vyváženie noža potom zaručujú presné a bezpečné vedenie rezu, ktoré neunaví vašu ruku ani pri dlhšom používaní.
Záštita (zosilnená oceľová časť noža medzi čepeľou a rukoväťou) slúži nielen na efektívnu ochranu prstov, poskytuje zároveň pevnú oporu prstom a vyvažuje celý nôž, aby používanie nožov bolo pohodlnejšie a predovšetkým bezpečnejšie. Jej robustné vyhotovenie stabilizuje prenos sily z čepele na rukoväť, čím sa predchádza ohnutiu noža.
Ergonomicky tvarovaná okrúhla rukoväť je vyrobená z kvalitného syntetického materiálu, ktorý je odolný voči nárazu a poškriabaniu a zostáva stabilná aj pri vystavení teplotným zmenám. K plnej horizontálne pretočenej črienke je neoddeliteľne pripojená rukoväť, kvalitné bezškárové napojenie rukoväti k čepeli zaisťuje pohodlné používanie aj perfektnú hygienu (nezostávajú tu zvyšky potravín).
Údržba nožov Zwilling
Umývanie a čistenie
Nože Zwilling možno vďaka špeciálnej formule kvalitnej ocele umývať v umývačke riadu, avšak nože by nemali byť vystavené teplotám nad 55 ° C a nemali by sa dotýkať žiadnych iných predmetov (hrnce, príbory, iné nože). Čistiace prostriedky pre umývačky riadu často obsahujú agresívne chemikálie, ktoré môžu poškodiť povrch ocele aj rukoväti, zároveň môžu skrátiť životnosť nožov a skrátiť dobu, počas ktorej si zachovajú vysokú ostrosť. Ručné umývanie je k nožom šetrnejšie, a preto je odporúčané. Nože umývajte vlažnou vodou a šetrným čistiacim prostriedkom jemnou stranou špongie.
Krájacia podložka
Odporúčame používať flexibilnú krájaciu podložku (lopárik) - drevenú, silikónovú či plastovú. Príliš tvrdé materiály, ako sklo, granit alebo keramika môžu za istých okolností poškodiť čepeľ a ostrie.
Ostrenie / brúsenie
Každý aj ten najlepší nôž skôr či neskôr stratí svoju pôvodnú ostrosť a je potrebné ho nabrúsiť. A keďže tupý nôž je nebezpečnejší než ostrý, odporúčame nože pravidelne brúsiť. Pokiaľ na noži vznikne "zub" či deformita, odporúčame nôž čo najskôr zveriť do rúk odborníka.
Na ostrenie odporúčame používať originálne brúsky, ocieľky a brúsne kamene Zwilling.
Radi vám sprostredkujeme brúsenie nožov priamo u výrobcu alebo odporučíme osvedčené nožiarstvo. Personál predajne Potten & Pannen - Staněk vám kedykoľvek rád predvedie správny postup ostrenia nožov.
Bezpečné uloženie
Skladujte nože na bezpečnom mieste (mimo dosahu detí), vždy dbajte na to, aby k vám smerovala rukoväť, nie čepeľ. Pri skladovaní by sa nože nemali vzájomne dotýkať.
Do dreveného bloku na nože alebo na magnetickú lištu ukladajte vždy iba očistené a osušené nože.
Správny nôž
Vždy používajte ten správny nôž - veľkosť a textúra spracovávaných surovín (mäsa, zeleniny, rýb, pečiva) sa veľmi líšia, a preto používajte na jednotlivé suroviny špecifické krájacie techniky, a teda aj špecifický nôž.